Demokrasi, siyaset ve din

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, üç gün önce Ordu’nun Kabataş ilçesinde bir etkinliğe katıldı. Yediyıldız burada, 2023 seçimleri ile ilgili yaptığı konuşmanın bir...

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, üç gün önce Ordu’nun Kabataş ilçesinde bir etkinliğe katıldı. Yediyıldız burada, 2023 seçimleri ile ilgili yaptığı konuşmanın bir bölümünde şunları söyledi: “Biz Elhamdülillah Müslümanız. Bugün geldik, yarın gideceğiz. Gittiğimizde de yaptıklarımızın hesabını vereceğiz. Zannetmeyin ki ben verdiğim oyun hesabını vermeyeceğim. Samimiyetle söylüyorum daha fazla vereceksiniz. Kılmadığınız namazdan, tutmadığınız oruçtan, gitmediğimiz hacdan daha fazla vereceksiniz.” Şenel Yediyıldız’ın bu sözleri dün Cumhuriyet Gazetesi’nde “2023 seçim fetvası” başlığıyla haber olunca, sosyal medyada da tepkiler art arda geldi. Hemen söyleyeyim, bana göre de bu açıklama ‘dinin siyasete alet edilmesi’nden, ‘din üzerinden siyaset yapmak’tan başka bir şey değil. Milletvekili Şenel Yediyıldız’ı aradım dün. Kişisel görüşümü de ileterek, tartışma yaratan o açıklamasını sordum.

SORU-CEVAP

Sayın Yediyıldız, gündemdeki sözleriniz tam da, ‘dini siyasete alet etmek’ ya da ‘din üzerinden siyaset yapmak’ değil mi?

- Hayır, öyle değil. İnsanın ibadet ve inanç özgürlüğünden daha önemli bir şey var mıdır? Bu memlekette geçmişte inanç özgürlüğünün, ibadet özgürlüğünün yok edilmesi için çok şeyler yapıldı. Yani benim demek istediğim, memleketi başka ellere verirseniz bu tablolar yeniden oluşur, o zaman AK Parti’ye rey vermenin daha önemli olduğunu anlarsınız. Bunun dini siyasete alet etmekle ilgisi yok. Siyaset bugün dünyanın her yerinde artık var olma-yok olma savaşı. Bu mücadeleyi yıllardır veriyoruz.

Size göre AK Parti dışında hiçbir yönetim Türkiye’de inanç ve ibadet özgürlüğünü sağlayamaz yani. Öyle mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar