COVID–19 pozitifim

COVID–19 beni de buldu. Ya da ben onu, bilmiyorum... Hafif şikayetlerim olunca dün test yaptırdım, sonuç pozitif. 14 günlük zorunlu izolasyon sürem dün başladı. 10 Kasım’a kadar mecburi istirahatteyim. Detayları...

COVID–19 beni de buldu. Ya da ben onu, bilmiyorum... Hafif şikayetlerim olunca dün test yaptırdım, sonuç pozitif. 14 günlük zorunlu izolasyon sürem dün başladı. 10 Kasım’a kadar mecburi istirahatteyim. Detayları anlatacağım ama önce bir teşekkür… Ertuğrul Özkök’ün önceki gün Hürriyet’te yazdığı yazı olmasa, test yaptırmaya bu kadar erken gitmezdim.

Aynı onun gibi benim de belirtilerim çok hafif çünkü. Biraz burun, hafif geniz akıntısı, nadiren hapşırık, biraz baş ağrısı, biraz da hâlsizlik; o kadar. Öksürük yok, ateş yok. (En azından şimdilik.) Semptomlar hafif bir nezle vakası gibi olsa da, Özkök’ün yazısını hatırlayıp dün sabah test yaptırdım ve ben de COVID-19’a yakalandığımı öğrendim.

COVID OLAN EVDEKİ DURUM

Sabah 09.30’da yaptırdığım testin sonucunun öğleden sonra çıkacağı bilgisi verilmişti. Sonuç henüz e-nabız uygulamasında görülmezken, saat 13.40’ta telefonum çaldı. Karşımdaki kadın görevli, ilçe sağlık müdürlüğünden aradığını söyledi ve haberi verdi: “Murat Bey, test sonucunuz pozitif. Öncelikle geçmiş olsun. Ekiplerimiz size ilaç bırakmaya gelecek.” Bir buçuk saat sonra filyasyon ekibi eve bir kutu ilaç bıraktı.

Evdekilerle ilgili durumsa şöyle: Eşim Özlem ve 10 yaşındaki iki çocuğumuz da ‘temaslı’ statüsünde. Çocuklar ilk beş gün karantinada. Eşim tam aşılı olduğu için karantinada değil. Çocuklar beşinci gün PCR testi yaptırıp sonuç negatifse okullarına devam edebilecekler. Özlem de beş gün sonra yaptıracağı test negatif çıkarsa normal hayatına devam edebilecek. İlçe sağlık müdürlüğünden verilen bilgiler böyle.

İKİ BIONTECH’İN SON HAFTASINDA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar