Büyükelçinin gözünden Suriye

“Bu kitabı yazma amacım, siyaseten ondan ya da bundan yana tavır almak veya onu ya da bunu eleştirmek değil. Amacım süreci anlatmak. Tabii ki gizli bilgileri ya da devlet sırlarını yazmadım. Yazılabilecek kadarını...

“Bu kitabı yazma amacım, siyaseten ondan ya da bundan yana tavır almak veya onu ya da bunu eleştirmek değil. Amacım süreci anlatmak. Tabii ki gizli bilgileri ya da devlet sırlarını yazmadım. Yazılabilecek kadarını yazdım ama bu kitabı okuyan bir insan, olayların akışını ve neyin nasıl olduğunu, neyin nereden nereye, nasıl geldiğini görür.”

Emekli Büyükelçi Ömer Önhon, yazdığı kitapla ilgili böyle diyor. Önhon’un ‘Büyükelçinin Gözünden Suriye’ adlı kitabı (Remzi Kitabevi, 367 sayfa) hafta sonu raflardaki yerini aldı. Ben de dün, tecrübeli diplomata kitabını ve ‘Suriye mevzuu’nu sordum.

NE SİMSİYAH, NE BEMBEYAZ

35 yıllık devlet hizmetinin ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan nisan ayında emekli olan Önhon şöyle dedi:

- Türkiye’de Suriye konusuna bakışta keskin bir ayrışma var. Bir kesim hükümetin Suriye politikalarını bütünüyle doğru bulurken, bir kesim de tümüyle yanlış buluyor. Aslında bu iki bakış da gerçeği tam yansıtmıyor. Yaşananlara toptancı bir bakış açısıyla bakmak yanıltıcı olur. Suriye dosyasında ne her şey siyah, ne her şey beyaz. Gelinen nokta bir sürecin sonucu. Ben de kitapta, bu süreci anlatıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 303 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar