Bu konu kapanmamış mıydı?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Biz yeni Anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Biz yeni Anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor ‘Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz’ diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirme fikri CHP’nin ve dolayısıyla tüm CHP’lilerin ifadesi midir yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir? Bu CHP’nin kurumsal iradesi ise ortada ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demektir.

Çünkü bu durumda CHP, Anayasa gibi temel bir konudan başlayarak tümüyle HDP’nin vesayetine girmiş demektir. Yok eğer bu Kılıçdaroğlu’nun kendi görüşüyse, bu durumda da partisinin politikalarından farklı bir ajandaya sahip farklı bir siyasetçiyle karşı karşıyayız demektir.” CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu çıkışına Twitter hesabından “AK Parti’nin ileri gelenleri Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değişmesini talep ediyor; Erdoğan benim söylediğimi zannediyor” yanıtını verdi.

2017 

Tam da Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkanvekili ve TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman’ın – laiklik bağlamında – Anayasa’nın ilk 4 maddesini değiştirilebileceğine dair sözleri gündemdeyken, Erdoğan’ın açıklaması tartışmayı yeniden alevlendirdi.

‘Yeniden’ diyorum çünkü bu tartışma daha önce yaşanmış ve konu Kılıçdaroğlu’nun açıklaması sonrası kapanmıştı. Tayyip Erdoğan Meclis grup konuşmasında yukarıdaki açıklamayı yaptıktan sonra sosyal medyada Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 Nisan 2017’de, İMC TV’de katıldığı bir canlı yayın kaydı yer aldı. Böylece anlaşıldı ki, Cumhurbaşkanı yaklaşık 4 buçuk sene önceki o yayına atıfta bulunuyordu.

2020 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 297 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 96 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar