Bu dönemde önemli kararlar almayın

Başlıktaki uyarının sahibi, psikiyatri profesörü Doktor Tamer Aker. İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Ruh Sağlığı Program Direktörü de olan Prof. Dr. Aker “Almanız gereken önemli kararlar varsa bu...

Başlıktaki uyarının sahibi, psikiyatri profesörü Doktor Tamer Aker. İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Ruh Sağlığı Program Direktörü de olan Prof. Dr. Aker “Almanız gereken önemli kararlar varsa bu dönemde almayın, geçici bir süre için erteleyin” diyor. İşte Prof. Tamer Aker’in söyledikleri: 

- Pandemi dönemleri hem duygusal olarak, hem toplumsal yaşam itibariyle farklı dönemler. Bazı alışkanlıklarımızın değiştiği dönemler. İnsanı da, toplulukları da değişik boyutlarıyla etkileyen dönemler.

BOŞANMAYIN, İŞTEN AYRILMAYIN

- İnsanlar, üzerlerinde çok olumsuz bir etki hissetmeseler bile, almak zorunda oldukları kararları bu dönemde almamalılar. Özellikle önemli kararları geçici bir süre ertelemelerinde büyük fayda var. 

- Çok ciddi etkileri olabilecek ‘boşanma’ gibi, ‘işten ayrılma’, ‘iş değiştirme’ gibi kararları ya da risk barındıran, ‘yatırım’ gibi kararları… Özetle kişiler arası ilişkileri olumsuz etkileyebilecek kararları bir süre için ertelemek yerinde olur.

YENİ NORMALDEKİ ANORMALLİKLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar