Bayrama dikkat

Ramazan Bayramı’na iki gün kaldı. Bu bayramı da pandemi koşullarında yaşamak zorundayız. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Midilli’yi...

Ramazan Bayramı’na iki gün kaldı. Bu bayramı da pandemi koşullarında yaşamak zorundayız. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Midilli’yi aradım dün.

UZAKTAN BAYRAMLAŞALIM

- Hocam, koronavirüs tablosundaki rakamlarda düşme eğilimi gözleniyor. Tablo size ne ifade ediyor?

- Evet bir düşüş var ama düştüğümüz sayı tehlikeyi azaltacak düzeylerde değil. 15 binlerdeyiz. Bayrama kadar, olsa olsa 10 binlere düştüğünü varsayalım; hâlâ çok yüksek bir sayı bu.

- Dediğiniz gibi, önümüz bayram… Bu bayramı nasıl geçirmemizi önerirsiniz? Yapılması ve tabii asıl yapılmaması gerekenler neler?

- Aslında hâlâ geçerli olan kural bayramda da sıkı şekilde, dikkatle uygulanmalı. Özellikle kapalı ortamlarda, tanımadığımız insanlarla daha doğrusu aynı evde yaşamadığımız kişilerle bir arada olmamalıyız. Onun için o klasik bayramlaşma ya da bayram ziyaretlerinden bu sene de maalesef vazgeçmek durumundayız. Komşular, tanıdıklar özellikle kapalı ortamlarda iç içe olmamalıyız. Artık ezberlediğimiz maske-mesafe ve hijyen kurallarına da azami özen göstermeliyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar