Ateş Hoca'dan uyarılar ve umutlu mesajlar

“Biz dikkatli yaşamaya devam edersek, aşı takvimimiz de sorunsuz işlerse haziran sonunda rahatlayacağımızı düşünüyorum.” Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ateş Kara böyle dedi...

“Biz dikkatli yaşamaya devam edersek, aşı takvimimiz de sorunsuz işlerse haziran sonunda rahatlayacağımızı düşünüyorum.”

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ateş Kara böyle dedi dün telefonda. İşte aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi de olan Prof. Kara’nın sorularıma verdiği yanıtlar.

VAKA SAYILARI DÜŞTÜ AMA…

- Rakamlarda bir düşüş var ama henüz rahatlayacak noktada değiliz. Biraz daha sıkı durmaya ihtiyacımız var. Aşı çok önemli bir parametre. Yeni gelecek aşılarla birlikte çok daha iyi bir noktaya gideceğiz. Durumu şöyle düşünelim… Büyük bir kazanın içinde misketler var ve siz gözleriniz kapalı şekilde elinizi o kazana daldırıyorsunuz. Şu anda vaka sayımız çok olduğu için elinize bol miktarda misket geliyor. Bizim bu sayıyı biraz daha azaltmamız lâzım ki, kazana elimizi daldırdığımızda misketlere dokunmadan geri çıkarabilelim. Henüz o noktada değiliz. Hâlâ çok dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz. Mesafeye, maskeye ve sosyal kalabalığa çok dikkat etmemiz gerekiyor.

BİR ARADA OLMAK İÇİN ERKEN

Bizim genel anlamda sokaktaki uyumumuz çok kötü değil. Açık havada da çok büyük sıkıntı yok. Şimdi o bakımdan da avantajlı bir döneme giriyoruz. Ama en büyük sıkıntımız şu… İnsanın doğasında var. Tanıdığımız, bildiğimiz insanlarla daha rahatız. Biraz daha güvende hissediyoruz. Böyle ortamlar şu anda risk yaratıyor. O ortamlara dikkat etmeliyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar