Aşı, İngiltere ve kış

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Midilli ile konuştum dün. - Hocam, ağır hastaların ve ölenlerin çok büyük kısmının...

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Midilli ile konuştum dün.

- Hocam, ağır hastaların ve ölenlerin çok büyük kısmının aşısızlar olduğu açıklanıyor ama bir kesim bu verilerin gerçek olmadığını iddia ediyor. Bu insanlara ne söylemek gerek?

- Aşı karşıtları çok büyük bir grup değil ama onlardan etkilenenler var. Kendi içlerinden ölenler olsa da inatla bilimsel verileri reddediyorlar. Radikal aşı karşıtlarını ikna etmek zor ama bilimsel verileri sunmaya devam etmeliyiz.

- Mesela?

- Size İngiltere’deki son verilerden bir örnek vereyim. Daha bir-iki gün önce açıklandı. İngiltere’de 2 Ocak-2 Temmuz arası, tüm ölümlerin yüzde 19,3’ü COVID-19 ile ilişkili. Aşılanmamış kişilerdeyse bu oran yüzde 37,4. Buna karşın tam aşılı (iki doz aşısını olup üzerinden 21 gün geçmiş) olanlardaki ölüm oranı sadece yüzde 0,8. Yani aşısızlarla tam aşılı olanların COVID’den ölüm oranları arasında tam 46 kat fark var. Bu çok çarpıcı tabloyu İngiltere açıkladı.

KIŞA DİKKAT

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar