AK Parti'de neler oluyor?

Başlıktaki sorunun yanıtını, yaklaşık iki buçuk yıl önceden bir alıntıyla vereyim… “AK Parti’de ne olacağını bir Allah bilir, bir de Tayyip Erdoğan. Allah’ın işine karışılmaz, Tayyip Erdoğan da işine karıştırtmaz.”

Başlıktaki sorunun yanıtını, yaklaşık iki buçuk yıl önceden bir alıntıyla vereyim… “AK Parti’de ne olacağını bir Allah bilir, bir de Tayyip Erdoğan. Allah’ın işine karışılmaz, Tayyip Erdoğan da işine karıştırtmaz.” Bu cümle TBMM eski Başkanvekili Sadık Yakut’a ait.

Ankara’da kaynayan siyaset kazanı hakkında yorum yaparken Yakut’un bu sözlerini bir kez daha ve en baştan hatırlatma gereği duydum.” 27 Haziran 2018 tarihinde (o dönem görev yaptığım VATAN Gazetesi’nde) kaleme aldığım “Ankara Gündemi” başlıklı yazıma böyle başlamıştım. 24 Haziran seçimlerinin üç gün sonrasında hatırlatma gereği duyduğum Sadık Yakut’un o sözlerini, yaşanan gelişmelere bakarak, bugün bir kez daha anımsamak ve anımsatmakta yarar var. “AK Parti’de ve dolayısıyla hükümette” notuyla beraber tabii.

İzmir'den mesaj var

“1999 öncesi yapılan binaların hepsi çürüktür diyemeyiz ama bunların, 99 sonrası inşa edilenlere oranla, riske daha fazla açık olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.” Bu cümle İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe’ye ait. Gökçe aynı zamanda bir şehir planlama doktoru. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 303 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar