AK Parti'nin 31 Mart öngörüleri

AK Parti’de bazı öngörüler ve yapılan tespitler var... Anketler, araştırmalar, sahadan gelen raporlar doğrultusunda oluşan ve parti içi değerlendirme toplantılarında masaya gelen bazı tespitler. Cumhurbaşkanı...

AK Parti’de bazı öngörüler ve yapılan tespitler var... Anketler, araştırmalar, sahadan gelen raporlar doğrultusunda oluşan ve parti içi değerlendirme toplantılarında masaya gelen bazı tespitler. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarının üzerine kafa yorduğu, mesai verdiği durum tespitleri ve öngörüler... Birkaçını aktarıyorum:

1 - 31 Mart’ta, HDP’nin oyları; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da azalacak metropollerde artacak.

2 - Bu seçimde Cumhur İttifakı’nın aldığı oy yüzde 50’nin altında kalırsa, muhalefetin bir ‘meşruiyet tartışması’ başlatacağına şüphe yok. Bu olasılık, seçmenin davranışını etkiliyor. Ancak bu etki, sanılanın aksine Cumhur İttifakı’nın lehine tezahür ediyor.

3 - 24 Haziran seçim sonuçları gösterdi ki; liderin etkisi asıl kendi seçiminde (cumhurbaşkanlığı seçiminde) öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birçok yerde partisinden fazla oy alması bu durumun somut göstergesi. Yerel seçimdeyse liderin önemi tabii ki var ama seçmen öncelikle adaya bakıyor.

AKŞENER'İN IĞDIR VE AHLAT ADIMINDAN SONRA...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Iğdır ve Ahlat’ta aday çıkarmayacaklarını açıkladı ya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 297 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 96 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar