'Af' rafa mı kalktı?

“Af meselesi seçime kadar Meclis’te gündeme gelmeyecek gibi görünüyor.” Bu cümle, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a ait. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli...

“Af meselesi seçime kadar Meclis’te gündeme gelmeyecek gibi görünüyor.”

Bu cümle, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a ait.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün Mahkum Yakınları Derneği üyeleriyle görüşmesinde “MHP olarak af yasasıyla ilgili teklifi Meclis’e verdik. Adalet Komisyonu’nda görüşülmesini bekliyoruz. 50 milletvekilimizle olayları takip ediyoruz fakat 50 vekille yasayı çıkarmak mümkün değil” dedi.

Bahçeli, bir vatandaşın “24 Haziran’da sizin sözünüze güvenerek Erdoğan’a oy verdik” şeklindeki sözleri üzerine ise şu cevabı verdi:

- Tekrar oy ver. İstersen de verme. Bu durumun oyla alâkası yok. Bu olay memleket meselesi. Biz oy için yapmıyoruz. Bir daha ağzınızda bunu duyarsam yasayı geri çekerim.

Bahçeli’nin bu sözlerini, dün görüştüğüm AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş’a sordum.

Numan Kurtulmuş, Bahçeli’nin Cumhur İttifakı konusundaki hassasiyetini övdü ama sözleri af beklentisi içinde olanları memnun edecek türden değildi.

■ Sayın Kurtulmuş, MHP Lideri’nin af teklifiyle ilgili son açıklamaları hakkında neler söylersiniz?

Af meselesinde AK Parti’yle MHP’nin görüşlerinin farklı olduğu aşikâr. MHP’nin Meclis’e gelmiş olan bir af teklifi var. Ayrıca Adalet Bakanlığımız da cezaların yeniden gözden geçirilmesiyle ilgili bir çalışma yapıyor. Dolayısıyla af meselesi şu anda Meclis’te gündeme herhalde gelmeyecek gibi görünüyor seçime kadar. Ama Sayın Bahçeli’nin bu son ikazıyla da, Cumhur İttifakı’nı af konusu gibi, EYT gibi, seçim işbirliği gibi münferit konulardan ayrı tutmuş olması da gerçekten önemlidir, değerlidir. Cumhur İttifakı’nı burada ayırdığını görüyoruz. Yani seçim işbirliği olmadı belki ama Cumhur İttifakı’nın kalplerde yerleşmiş, milletin bir ittifakı olduğunu biliyoruz. Sayın Bahçeli yine ittifakın ruhuna sahip çıkan bir çıkış yapmıştır.

6'LAR HAREKETİ YOK

Seçim işbirliği olmadı demişken... MHP kanadından, işbirliğinin aralarında sizin de bulunduğunuz 6 kişi sebebiyle olmadığı gibi yorumlar geldi. Öyle mi oldu gerçekten?

O işbirliği görüşmeleri kamuoyunun önünde, şeffaf şekilde yaşandı. Yapılanlar, söylenenler arşivlerdedir. Dolayısıyla böyle bir görüş ya da yaklaşım doğru değildir.

AK Parti içinde bir “6’lar hareketi” olmadı yani, öyle mi?

Hayır, asla öyle bir şey olmadı. Tamamen kulislerdeki anlamsız dedikodulardan biri bu. Tamamen yasal altyapı ve işbirliği yapmaktaki teknik zorluklardan kaynaklı bir durumdur. Ayrıca AK Parti’de bütün kararlar istişareyle oluşur. Zaten her iki genel başkan da o konuda bu yönde açıklama yaptılar.

TÜRKİYE DAHA İYİ TEMSİL EDİLEMEZ

1991’de Barış Manço ve Kurtalan Ekspres; 2018’de Fazıl Say ve arkadaşları...

Tam 27 yıl sonra, Türk sanatçılar bir kez daha fethetti Japonya’yı. Yine müzikle...

Barış Manço’nun Japon seyircilerle birlikte ‘Kara Sevda’yı söylediği o unutulmaz konser, bu ülkedeki Türkiye sempatisi perçinlemişti.

Türkiye bu defa da Say’ın ‘Mezopotamya Senfonisi’yle damga vurdu Japonya’ya.

Yazının başlığı, Fazıl Say ile birlikte Tokyo’daki Sumida Triphony Hall’da sahne alan Türk müzisyenlerden, flüt sanatçısı Bülent Evcil’e ait.

“Müziğimiz, Anadolumuzun, yörenin kültürü... Türkiye bundan daha iyi temsil edilemez” diye yazdı Evcil Instagram hesabından. Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki New Japan Senfoni Orkestrası’yla birlikte çalan Türkiye’nin dünyaca ünlü arpisti Çağatay Akyol da “Bu topraklarda binlerce yıldır bitmeyen ve hâlâ devam eden acıyı yaşatan eser” yorumunu yaptı Mezopotamya Senfonisi için.

Evcil haklı... Bir insan ülkesini daha iyi nasıl temsil edebilir?

Tebrikler Bülent Evcil, İbrahim Yazıcı, Aykut Köselerli, Çağatay Akyol ve diğerleri...

Ve tabii Fazıl Say... Tebrikler.

Göğsümüzü kabarttınız Barış Manço’nun çocukları...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 297 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 96 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar