Aday anketindeki ikinci soru

İktidar ısrarla seçimlerin zamanında, Haziran-2023’te yapılacağını söylüyor. Yani daha bir buçuk sene var. Türkiye gibi bir ülkede, siyasette çok uzun süre bu. Ancak buna rağmen herkes “Millet...

İktidar ısrarla seçimlerin zamanında, Haziran-2023’te yapılacağını söylüyor. Yani daha bir buçuk sene var. Türkiye gibi bir ülkede, siyasette çok uzun süre bu. Ancak buna rağmen herkes “Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusuna yanıt arıyor. Aslında bu soru Millet İttifakı cephesinde de masada.

Son dönemdeki performansıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adeta “Aday benim” diyor. Yapılan anketlerdeyse “Aday olarak kimi görmek istersiniz?” sorusuna verilen cevaplarda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimleri Kılıçdaroğlu’ndan önde çıkıyor.

Bazı anketlerde İmamoğlu ilk sırada, bazılarındaysa Yavaş. Ancak aldığım bilgiye göre CHP, bu anketlerde ikinci bir soru daha soruyormuş: “Sizin tercih ettiğiniz kişi dışında bir aday belirlerse, yine de Millet İttifakı’nın adayına oy verir misiniz?

Soru bu. Gelen sonuçlarda bu soruya “Hayır, sadece benim istediğim aday olması hâlinde oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 1 (bir) seviyesinde kalıyormuş. Yani yüzde 99, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin üzerinde uzlaşacağı adaya oy vereceğini söylüyormuş.

Somutlaştıralım... CHP’nin araştırmalarına göre; İmamoğlu ya da Yavaş’ı aday görmek isteyenlerin büyük kısmı, hatta neredeyse tümü, “Ortak aday Kılıçdaroğlu olursa, ona da oy veririm” diyormuş.

ÇOCUK VE FATURA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar