'En başarılı ziyaret'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bugüne kadarkilerin en iyisi” dediği ABD ziyaretini masaya yatırdı. Albayrak “Seçimsiz dönemin avantaj olduğunu dile getiren çok oldu. İstanbul seçimleri tekrarlansa bile...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bugüne kadarkilerin en iyisi” dediği ABD ziyaretini masaya yatırdı. Albayrak “Seçimsiz dönemin avantaj olduğunu dile getiren çok oldu. İstanbul seçimleri tekrarlansa bile yatırım konusunda fark yaratmaz. Kıdem tazminatı fonu, herkesin kazanacağı bir sistem olacak” dedi.

ABD’de yaptığı ziyarette Başkan Donald Trump’la da sürpriz bir görüşme gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temaslarını değerlendirdi.

Türkiye-ABD ilişkileri, demir-çelik ürünlerine uygulanan ek vergiler ile Halk Bankası konularının ele alındığını anlatan Albayrak, yatırımcılarla yaptığı toplantılara değinerek ziyaretini, “Bugüne kadarkilerin en başarılısı” olarak nitelendirdi.

EN KÖTÜ GERİDE KALDI

Türkiye ekonomisinin son 6 aylık performansının ciddi bir takdir gördüğünü anlatan Albayrak, yılın ilk çeyreğinde Türkiye’nin teknik resesyondan çıktığını gösteren veriler olduğunu söyledi. “Zor bir dönemi minimum hasarla atlattık” diyen ve en kötü dönemin geride kaldığını vurgulayan Albayrak, yılsonu enflasyonunun, yüzde 15.9 oranındaki hedefin altında kalacağını belirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar