1 Temmuz'dan sonrası

İki gün sonra, yani 1 Temmuz 2021 itibariyle pandemi önlemleri kaldırılıyor. Hayat normale dönüyor. (Sanırım bir tek, ben dahil birçok insanda endişe ve gerginlik yaratan, ‘gece yarısından sonra müzik...

İki gün sonra, yani 1 Temmuz 2021 itibariyle pandemi önlemleri kaldırılıyor. Hayat normale dönüyor. (Sanırım bir tek, ben dahil birçok insanda endişe ve gerginlik yaratan, ‘gece yarısından sonra müzik yasağı’ hayatımıza girmiş ve hayatımızda kalıyor olacak !)

1 Temmuz itibariyle tedbirlerin kaldırılması, ilk bakışta harika haber. Hepimizin beklediği, özlediği gün geliyor. Peki, tabiri caizse, iş bitti mi?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan “Hayır” diyor. Üstelik ciddi uyarıları var Mehmet Hoca’nın. İlk uyarısı “Kalabalıklara girmemek, 2 metre sosyal mesafe ve maske kullanımına devam edilmesi gerekiyor” şeklinde.

AŞI VE ÖNLEMLER

Prof. Ceyhan sosyal medya hesaplarından açık açık şunları yazdı dün:

1) Aşı ve önlemler birbirinin yerini tutmaz. Önlemler vaka sayısını düşürmek, aşı ise pandemiyi bitirmek içindir. Önlemler yeterli olmazsa, virüs toplumda yayılır ve yüksek aşılama hızına rağmen, virüs dolaşımını durdurmak uzun sürer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar