Hangi Meclis Milletin?

Bir laf uydurup altına meşhur birinin ismini yazmak işi ayağa düştü. Girin internete, arayın hazreti Google’da, kim neler demiş şaşırır kalırsınız. Bakırköy Belediyesi de E-5’e cepheli, reklam...

Bir laf uydurup altına meşhur birinin ismini yazmak işi ayağa düştü.

Girin internete, arayın hazreti Google’da, kim neler demiş şaşırır kalırsınız.

Bakırköy Belediyesi de E-5’e cepheli, reklam kıymeti yüksek bir konuma muhteşem bir vecize asmış…

Gerçek ve yegâne saltanat yeri millete ait olan meclistir mealinde Atatürk’e atfedilmiş bir söz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi gerçekten milletin meclisi midir?

Veya ne zaman milletin meclisiydi?

Yahut milletin meclisi olma ihtimali var mıdır?

Soru sorun; korkmayın.

Fatih Bizans’ın surlarından içeri girerken, Ayasofya’da kurtarıcı melek bekleyenler vardı. 

Bizim CHP’lilerin de ruh hali öyle.

Daraldılar mı ellerini Atatürk’e açıyorlar. Düşün yakasından Mustafa Kemal’in diyeceğim ama boşuna olacak. Onun naçiz bedeni çoktan toprak oldu. Kendisi yaşarken keramet göstermişti; hatırlamıyor musunuz yoksa!

Fakat meclis deyince, pek bir kutsadıkları meclisin bir zamanlar gerçekten saltanat makamı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yüz kızartıcı tarihine 367 rezilliğini ekleyen CHP acaba Mustafa Kemal’in nasıl bir mecliste kaç kişinin oyuyla seçildiğini biliyor mu? Bilirler elbet. Dün dündür, bugün bugün, onlar için de sakızdır.

Yavuz Bahadıroğlu Beyefendinin yazısından aynen alıyorum. İtiraz edene kaynak da tavsiye ederiz:

“Mustafa Kemal Paşa, işi kestirmeden halletti: Halk Partisini kurup Genel Başkanı oldu. Ardından, üyelerinin çoğu son Osmanlı Meclisinden gelen Birinci Meclis’i dağıttı. Kendi partisiyle alternatifi olmayan seçime girip (28 Haziran 1923) tek tek belirlediği isimlerden oluşan İkinci Meclis’i topladı. 23 Temmuz 1923’te de Lozan Anlaşması imzalandı. 29 Ekim’de de cumhuriyet ilan edildi. Ama cumhuriyetin ilan edildiği oturuma, Meclis’in yüzde 52.7’si katılmamıştı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynatmaya az kaldı 22 Aralık 2017 | 184 Okunma CHP kafası 05 Aralık 2017 | 331 Okunma Muhalefetin başarısı 01 Aralık 2017 | 153 Okunma 'Biz yapamayız' diyen haindir! 28 Kasım 2017 | 138 Okunma Zengin ölmek istemez 10 Kasım 2017 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar