Cukka vakıfları

Diyanet “Fetö Raporu” açıklıyor.  Günaydın.  Milli Eğitim Bakanı müfredat değişikliği açıklıyor. Zannediyoruz ki eğitim de reform var. Yok. Yeni bir tartışmanın fitili...

Diyanet “Fetö Raporu” açıklıyor. 

Günaydın. 

Milli Eğitim Bakanı müfredat değişikliği açıklıyor. Zannediyoruz ki eğitim de reform var.

Yok. Yeni bir tartışmanın fitili ateşleniyor: “Cihat…”

Ne büyük iş yaptınız. 

Bin kere yazıldığı gibi, kırk sene FETÖ’nün poposunun altında dolaşanlar, bugün FETÖ yorumcusu olarak meslek icra ediyorlar. Bir kenara çekilip, utanç içinde tövbe etmeleri gerekirken… Büyük bir rahatlıkla ekran yıldızı pozlarındalar. 

Popüler tartışma programları, mezhepsiz, ilimsiz, ağzı laf yapan sahtekarları pazarlıyorlar rating uğruna…

Sonra kitaplar… İmza günleri… Arkasından beşi bir yerde sosyal medyaya sızan fotoğraflar.

Biliyorum, bile bile söylüyorum; niyetim Allah’ın yarattığına laf sokmak değil. Ama adamın suratına bakıyorsun, nursuzluktan kayış gibi olmuş. Konuşmasına bakıyorsun. Ne dediği belli değil. Bilmem ne vakfı başkanı, kurucusu vs.

Aklıma hemen üç kişi bir araya gelip hayır-hasenat için sohbet ederken bile kafeterya masrafının zorluğu geliyor. 

Ama bu izansızlar ne kadar kolay vakıflar kuruyorlar, binalar tahsis ediliyor. Arkalarında kim var?

Ve yine aklıma hemen Rockefeller Vakfı’nın Karaçi İslam Enstitüsüne, “İslamlığın modern çağın telakkilerine göre tefsiri yolundaki çalışmalar” sebebiyle yaptığı bağış geliyor. 

Aynı Rockefeller Vakfı İngiltere’deki bir üniversiteye Türkiye’deki ekonomik ve kültürel coğrafyanın incelenmesi için de bağışta bulunuyor. (Milliyet- 18.08.1961)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynatmaya az kaldı 22 Aralık 2017 | 184 Okunma CHP kafası 05 Aralık 2017 | 331 Okunma Muhalefetin başarısı 01 Aralık 2017 | 154 Okunma 'Biz yapamayız' diyen haindir! 28 Kasım 2017 | 138 Okunma Zengin ölmek istemez 10 Kasım 2017 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar