Büyük oyunun deşifresi

“… Yeni siyasete göre; Anadolu’da yeni bir devlet kurulacak, Osmanlıya ait silahlar toplanacak, Doğu Anadolu’da İngiltere’ye karşı kurulmuş şuralar dağıtılacak, Osmanlı ordusundan alınmış...

“… Yeni siyasete göre; Anadolu’da yeni bir devlet kurulacak, Osmanlıya ait silahlar toplanacak, Doğu Anadolu’da İngiltere’ye karşı kurulmuş şuralar dağıtılacak, Osmanlı ordusundan alınmış silahlar askeri depolarda toplanacak, sonra bu silahlar müttefik devletlerin kurduğu gizli teşkilatlar eliyle depolardan kaçırılıp Anadolu’da yeni devletin emrinde çetelere verilecekti.

Mustafa Kemal’in Samsun’a vardığı günlerde, yalnız Yunan işgaline karşı kimin tarafından destek sağlandığı belli olmadan İstanbul başta olmak üzere halk toplantıları düzenlenecek, İtalyanlar Yunanistan’dan önce Anadolu’ya çıkmış ve ilerlemeye başlamış olmalarına karşı İtalya ve diğer devletlere karşı hiçbir kıpırdanış görülmeyecek, oyun, Yunanistan’ın Anadolu’ya çıkışı ile başlamış olacaktı. 

Yunanistan’ın İzmir’e çıkartılması ile katliam yapılacaktı. Bu katliama bütün dünya Müslümanları tepki gösterecek, Sultan’ın ve Halife’nin esir bulunması nedeni ile Yunanistan’a karşı savaşacak güçler Ankara’nın, yeni devletin emrinde toplanacaktı. 

Bu güçler yeterli miktara gelinceye kadar Yunanistan’ın Anadolu’daki harekâtı müttefikler tarafından sınırlandırılacaktı. 

Yeni devlet güçleninceye kadar Yunanistan’a karşı mücadeleyi her biri kendi başına hareket eden ve nereden desteklendiği belli olmayan çeteler yapacaktı. 

Anadolu’da kurulacak yeni devlet yöneticileri belli güce erişinceye kadar Yunan ile savaşı çeteler yürütecek, yeterli güce kavuşunca çeteler dağıtılacak, Yunan’ı yenmenin şanı ve şerefi Ankara’da olacaktı. 

Anadolu’da kurulacak yeni devleti Osmanlının tasfiyesi işinde kullanmak için uluslararası sahaya taşımak gerekiyordu. Yunanistan’a karşı zafer kazanılmalıydı. İnönü savaşları bunun örneğidir. 

Oyalama ateşinden sonra gece yatılıyor, sabah kalkınca ortada düşman diye bir şey görülmüyor. Gecenin karanlığında düşman geri çekilmişti, bu da 1. İnönü Zaferi diye anılacaktı.”

Kemal Tahir Vakfı Başkanı Cengiz Yazoğlu’nun Osmanlı’nın Tasfiyesi isimli çok önemli kitabı iki cilt halinde yeniden yayınlandı. 

Yukarıdaki metin bu kitabın önsözünden alınmıştır. 

Halâ resmi tarihe inanan ve o tarihe tapınanlarla, 15 Temmuz’dan sonra bile Fetö’ye bağlılığını sürdürenler arasında bağnazlık açısından hiçbir fark yok.

Birinciler kendilerini çağdaş, ikinciler ise mürit zannetmeye devam ediyor. 

Halbuki gerçeğe ulaşmanın insani doyumu her şeyin üstünde olmalıdır. 

Okumamak yani tedaviyi kabullenmemek olsa olsa ahmaklık olur.

Osmanlı’nın Tasfiyesi, belgeleriyle yepyeni bir bakış açısı sunuyor. Bu bakış açısını ezberlerimize uymadığı için reddetmek irticanın ta kendisidir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynatmaya az kaldı 22 Aralık 2017 | 184 Okunma CHP kafası 05 Aralık 2017 | 331 Okunma Muhalefetin başarısı 01 Aralık 2017 | 154 Okunma 'Biz yapamayız' diyen haindir! 28 Kasım 2017 | 138 Okunma Zengin ölmek istemez 10 Kasım 2017 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar