Bizi neden 'Şey' ediyorlar?

İstiklal Mahkemelerinin meşhur Kılıç Ali’sinin oğlu Altemur Kılıç, benim de uzun yıllar çalıştığım Türkiye Gazetesi’nde yazarlık yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde...

İstiklal Mahkemelerinin meşhur Kılıç Ali’sinin oğlu Altemur Kılıç, benim de uzun yıllar çalıştığım Türkiye Gazetesi’nde yazarlık yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ölen Altemur Kılıç’ın cenaze haberinden bir paragraf paylaşmak istiyorum:

“Altemur Kılıç için öğle vakti kılınan cenaze namazına Kılıç'ın yakınları, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile gazeteciler Altan Öymen, Oktay Ekşi, Tufan Türenç, Hıncal Uluç ve işadamı Yılmaz Ulusoy, emekli diplomat Onur Öymen ile Veli Küçük, Kore gazileri ve arkadaşları katıldı. Cenazeye, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Erdoğan Demirören ve eşi, ADD İstanbul Şubeleri, Hüsamettin-Dilek Cindoruk, Müjdat Gezen de çelenk gönderdi.”

Cenazesine hürmet edenlere baktığınız zaman, dedesi İstiklal Mahkemelerinin kahramanı, kendisi laik, çağdaş, ulusalcıların gözbebeği bir adamın Türkiye Gazetesi’nde ne işi vardı diye sormak en tabii hakkınız.

Altemur Kılıç Türkiye Gazetesi’ne geldiğinde şaka yollu “Sanığın idamına, savunmasının bilahare alınmasına” esprisiyle İstiklal Mahkemeleri hatırlatılarak taciz edildiğini, kendisinin de gülerek geçiştirdiğini ve ama bazen de “Kardeşim, o zamanın şartlarında yapacak başka bir şey yoktu!” savunmasıyla atasına sahip çıktığını hatırlıyorum. 

Fakat asıl önemlisi, onun gazeteye rahmetli Turgut Özal’ın, rahmetli Enver Ören’e tavsiyesiyle yazar yapılmasıydı. Peki bu tavsiyenin sebebi neydi?

“Size uymaz ama sizin gazetede yazarsa askerler nezdinde rahat edersiniz!”

Hilmi Özkök’ün “şey”i bol ifadeleri ışığında tarihe bir anı/belge kalsın istiyorum. 

Altemur Kılıç’ın Türkiye Gazetesi yazarlığında da, TGRT’nin dini filmler yayınlayan bir kanaldan adeta “gazino”ya dönüşmesinde de, rejimin çağdaş/ laik/ ulusalcı bekçilerinin emirleri ve emrivakileri en önemli ve etkili faktör idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynatmaya az kaldı 22 Aralık 2017 | 184 Okunma CHP kafası 05 Aralık 2017 | 331 Okunma Muhalefetin başarısı 01 Aralık 2017 | 153 Okunma 'Biz yapamayız' diyen haindir! 28 Kasım 2017 | 138 Okunma Zengin ölmek istemez 10 Kasım 2017 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar