Ak Parti'nin vitrini

Kadir Topbaş’ın İstanbul’a başkan olduğu seçimlerde, Ak Parti Bakırköy Belediye Başkan adayının kampanyasında medya danışmanlığı yapmıştım. Aslında siyasete fiilen uzak...

Kadir Topbaş’ın İstanbul’a başkan olduğu seçimlerde, Ak Parti Bakırköy Belediye Başkan adayının kampanyasında medya danışmanlığı yapmıştım.

Aslında siyasete fiilen uzak durmamın gerekçelerini artıran bir çalışma olmuştu.

O zaman inceleme fırsatı bulduğum bir anket çalışmasında Ak Parti İstanbul seçmeni için bir kamuoyu yoklaması yaptırmış ve sormuştu: “İstanbul için kimi başkan adayı olarak görmek istiyorsunuz?” diye.

Sonuçların detaylarını vermem mümkün değil. 

Ama çarpıcı olan şuydu. Aralarında İdris Güllüce, Veysel Eroğlu gibi isimlerin bulunduğu listede an az oyu alan Kadir Topbaş’tı. 

Peki niçin Kadir Topbaş en az istenen olmasına rağmen aday yapılmıştı? Bilmiyorum.

Ama şu soruyu pekâlâ sorabiliriz: Türkiye’nin başına geçmek için adeta staj yeri görünen İstanbul’un belediye başkanı bu vasıflara sahip mi? Yani onu Türkiye için hayal edebilir misiniz?

Üç seçimdir İstanbul’da Ak Parti’ye verilen oyların içinde Kadir Topbaş parametresi ne yönde seyrediyor?

Derdim Sayın Kadir Topbaş değil. Veya kendisinin çok sevdiği şekilde söyleyelim; Sayın mimar doktor Kadir Topbaş…

Hani Tayyip Bey’den sonra Ak Parti ne olacak endişesi var ya…

Var gerçekten. 

Partili Cumhurbaşkanı modeli hem Türkiye’nin önünü açar hem de giderek rengini kaybeden Ak Parti’nin toparlanmasına sebep olur.

Bu bütün partiler için bir şans. 

Demek ki Türkiye’nin başına değil de sadece muhalefete oynayacak bir lider artık partiler için uygun görülmeyecek. Görülmemeli. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynatmaya az kaldı 22 Aralık 2017 | 184 Okunma CHP kafası 05 Aralık 2017 | 331 Okunma Muhalefetin başarısı 01 Aralık 2017 | 154 Okunma 'Biz yapamayız' diyen haindir! 28 Kasım 2017 | 138 Okunma Zengin ölmek istemez 10 Kasım 2017 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar