Öküzle iletişim

Alışveriş merkezi. Arabamız otoparkta.  İşimiz bitip otoparka indiğimizde, yanımıza park eden aracın kendi aracımıza binmeye mâni olacak şekilde hem çok yakın hem de neredeyse çapraz park ettiğini...

Alışveriş merkezi.

Arabamız otoparkta. 

İşimiz bitip otoparka indiğimizde, yanımıza park eden aracın kendi aracımıza binmeye mâni olacak şekilde hem çok yakın hem de neredeyse çapraz park ettiğini gördük.

Kapıyı açmamız mümkün değil. 

Arka kapıdan binip, öne atlayıp ancak çıkabileceğiz.

Yeğenim malum aracın şoförünün nesebiyle ilgili gayet galiz bir öfke nöbetine ilerlerken çektim kolundan.

Oradaki sütunlardan birine yaslanıp anlatmaya başladım:

-Şimdi bir insan böyle park etmez. Bu kesin. Demek ki bunu park eden insan değil. Ama sen onu insan yerine koyup tepki gösterirsen, komik olursun. Şöyle düşün. Bu bir insan olmadığına göre…

-Öküz… Öküz’ün önde gideni! diye böldü lafımı…

-Hah, dedim, ben de tam ondan bahsediyorum. Düşünsene araç kullanabilen bir öküz. Bu hem takdire şayan hem çok enteresan hem de düşünmesi eğlenceli değil mi? Yani araç kullanabiliyor ama park edemiyor. Ne önemi var? Sen şimdi bu aracın sürücüsü gelse ve konuşup tartışmaya başlasanız sana çok gülerim. 

-Neden?

- Sen hiç öküzle konuşmaya çalışan bir insan gördün mü?

Öfkesi neşeye dönüşünce, “Hadi, sen benden zayıfsın. Atla çıkar arabayı!” dedim. Çektik, gittik.

Ben eskiden de “hayvansever”dim…

Fakat eşimin ve çocuklarımın zoruyla evimize yavru bir kedi alınca, bu sevme duygusu “aşk”a dönüştü. 

Hayvanlarla ilişkilerimizi geliştirmemizin şart olduğunu yakinen anladım. 

Minibüsün arka koltuğundan başörtülü genç kıza önce sözle sonra fiili olarak saldırıda bulunan yaratığa sorsanız o da çağdaş olduğu için kesin “hayvansever” olduğunu söyleyecektir. Ama eylemiyle insan sevmediğini ve insanlarla ilgili problemleri olduğunu rahatça anlayabiliyoruz.

Halbuki insan olmanın temel kıstası bütün canlıları sevmek ve korumaktır.

Mesela biz yıllar önce balina için seferber olan Batı’ya, hayvan sevdikleri için değil, aynı anda dünyanın çeşitli coğrafyalarında insan katlettikleri için eleştiri getirmiştik.

Özellikle bizim milletimizin üstün hususiyeti ve insanlıkta önderliği buradan gelir.

Sokaklarımızda bütün canlılar özgürce ve sevgi görerek dolaşırlar.

İnançlısı inançsızı havalar soğuduğunda kedileri köpekleri düşünür. Evlerinin önüne bir kap su, mama, yiyecek bırakırlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynatmaya az kaldı 22 Aralık 2017 | 184 Okunma CHP kafası 05 Aralık 2017 | 331 Okunma Muhalefetin başarısı 01 Aralık 2017 | 153 Okunma 'Biz yapamayız' diyen haindir! 28 Kasım 2017 | 138 Okunma Zengin ölmek istemez 10 Kasım 2017 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar