Karıncanın haysiyeti

Tarihin ve bugünün özetidir Cemil Meriç’in muhteşem ifadesi: “Bir biz vardık cihanda, bir de küffar…” Bu kadar basit. Arada şunlar vardı. Ötede bunlar… Hikâye hepsi. Bir biz ve bir de küffar....

Tarihin ve bugünün özetidir Cemil Meriç’in muhteşem ifadesi:

“Bir biz vardık cihanda, bir de küffar…”

Bu kadar basit. Arada şunlar vardı. Ötede bunlar… Hikâye hepsi.

Bir biz ve bir de küffar.  

İsmet Özel’in ırk adları kategorisinden çıkarıp, biraz da Avrupalıların öyle algılayıp öyle tanımlamasından dolayı insanların dahil oldukları safı tarif için kullandığı, “Türk, kafirle çatışmayı göze alana denir” cümlesi, Cemil Meriç’in “biz” kavramını kestirmeden ve net ortaya koyan bir cümledir.

Ve bizim goy goyla kaybedecek zamanımız yok. 

Biz kimiz ve küffar kim?

“Biz”i çerçeveleyip anlatırken ve içini doldururken rahat konuşabiliriz ama…

“Küffar” tarifini yapmak çok daha kolay gözükürken, çıbanına basılmış gibi her taraftan itirazlar yükselecek.

Bütün “Gezi fitnesi” aktörlerinin, sonrasında 15 Temmuz’u yaşamışken üstelik, “kumpas kuklası” liderin yürüyüşüne katıldığı bir ortamda neden çekineceğiz?

Hazreti İbrahim ateşe atılırken bir zerre suyu taşımaya çalışan karınca da “Türk”tü. Kafirle çatışmaya gidiyordu ve aczini yüzüne vuranlara verdiği cevap okyanuslar kadar derindi:

“Bu zerre suyla o ateş belki sönmez ama en azından tarafım belli olsun!”

Şimdi biz basit bir yol ayrımında net bir tarifi kelimelerle anlatmak yerine duruşumuzla tarihe kazıyoruz.

O yürüyüş elbette “adalet” ile ilgili değil.

O yürüyüş “ihanet” ile ilgili. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketçilerin üzerinden öyle bir silindir geçti ki, Allah düşmanımı bile bu kadar rezil etmesin! 27 Mayıs 2023 | 901 Okunma Hayvanat bahçesi 18 Mayıs 2023 | 511 Okunma Postallı demokratlar 10 Mayıs 2023 | 790 Okunma Fazıl Say'ın bestelediği 100. Yıl Marşı'nın üzerinde intihalin gölgesi var! 28 Nisan 2023 | 674 Okunma Bu da benim "100. Yıl Marşı" önerim: "Çıktık açık alınla yüz yılda her savaştan" 25 Nisan 2023 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar