İşte, Atatürk'ün sahip olduğu çiftliklerin listesi ve bu çiftlikleri Hazine'ye bağışlamasının belgesi

Ankara Dördüncü İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin bir bölümünün önümüzdeki ay açık arttırma ile satışa çıkartılması konusunda yürütmeyi durdurma kararı verdi...

ve karar hem basında hem de sosyal medyada "Mahkeme, Atatürk'ün şartlı bağışına aykırı işlem yapılamaz dedi!" başlığı ile yeraldı.

Karar hakkında yazılanları okurken sözü edilen "şartlı bağış" meselesi dikkatimi çekti; zira bildiğim kadarı ile Atatürk çiftliklilerini 11 Haziran 1937'de Hazine'ye hediye etmişti ama devlet arşivlerinde bulunan bu konudaki evrakta "şartlı bağış" bahsi yoktu. Bu "şartlı bağış" iddiasını, mahkemenin kararını bulup okuduktan sonra anladım:

Mahkeme, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanunu'nun "Atatürk Orman Çiftliği arazileri üzerinde konut, ticari ve sanayi amaçlı yapı yapılamaz" şeklindeki ek birinci maddesine dayanarak yürütmeyi durdurma kararı vermişti, kararda "şartlı bağış" diye bir ifade geçmiyordu ve haberi her kim yazdı ise "şartlı bağış" ibâresini bir tarafından uydurup habere ilâve etmişti!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketçilerin üzerinden öyle bir silindir geçti ki, Allah düşmanımı bile bu kadar rezil etmesin! 27 Mayıs 2023 | 900 Okunma Hayvanat bahçesi 18 Mayıs 2023 | 510 Okunma Postallı demokratlar 10 Mayıs 2023 | 790 Okunma Fazıl Say'ın bestelediği 100. Yıl Marşı'nın üzerinde intihalin gölgesi var! 28 Nisan 2023 | 674 Okunma Bu da benim "100. Yıl Marşı" önerim: "Çıktık açık alınla yüz yılda her savaştan" 25 Nisan 2023 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar