Gönül Hoca, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ne 35 bin 966 cilt kitap bağışladı

Harvard Üniversitesi'nde uzun seneler Türk Edebiyatı hocalığı yapan Prof. Gönül Tekin'den geçtiğimiz haftalarda bahsetmiştim. Gönül Hoca'yı "Bahsetmiştim" diye hatırlatmama aslında hiç gerek yok; zira TV seyircileri Hoca'yı yakından tanırlar.

Harvard Üniversitesi’nde uzun seneler Türk Edebiyatı hocalığı yapan Prof. Gönül Tekin’den geçtiğimiz haftalarda bahsetmiştim.

Gönül Hoca’yı “Bahsetmiştim” diye hatırlatmama aslında hiç gerek yok; zira TV seyircileri Hoca’yı yakından tanırlar. Bundan seneler önce sadece iki defa çıktığı Tarihin Arka Odası programında Ortadoğu mitolojisi ile bu mitolojinin kültürümüze ve edebiyatımıza etkileri konularında anlattıkları ile anlatmasına mâni olduğum “huruf-ı mukattaa” bahsi, üzerinden bu kadar uzun zaman geçmesine rağmen hâlâ hatırlardadır.

Prof. Gönül Tekin ile Türkoloji ve linguistik sâhasında dünyanın önde gelen âlimlerinden olan eşi rahmetli Prof. Şinasi Tekin, Harvard Üniversitesi’nin Türkoloji alanında daha da yoğunlaşması maksadıyla üniversite ile bağlantılı “Ottoman Studies Foundation”ı, yani “Osmanlı Araştırmaları Vakfı”nı kurmuşlardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketçilerin üzerinden öyle bir silindir geçti ki, Allah düşmanımı bile bu kadar rezil etmesin! 27 Mayıs 2023 | 901 Okunma Hayvanat bahçesi 18 Mayıs 2023 | 511 Okunma Postallı demokratlar 10 Mayıs 2023 | 790 Okunma Fazıl Say'ın bestelediği 100. Yıl Marşı'nın üzerinde intihalin gölgesi var! 28 Nisan 2023 | 674 Okunma Bu da benim "100. Yıl Marşı" önerim: "Çıktık açık alınla yüz yılda her savaştan" 25 Nisan 2023 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar