Esenboğa’nın da adını değiştirin!

TÜRKİYE’de neredeyse bir asırdan buyana devam eden yer isimlerini değiştirme furyasına geçen gün Ankara Büyükşehir Belediyesi de katıldı ve Tandoğan Meydanı’nın adı “Anadolu Meydanı”...

TÜRKİYE’de neredeyse bir asırdan buyana devam eden yer isimlerini değiştirme furyasına geçen gün Ankara Büyükşehir Belediyesi de katıldı ve Tandoğan Meydanı’nın adı “Anadolu Meydanı” oldu.
Bundan böyle Kızılay’dan yahut Bahçelievler’den taksiye binecek olanların şoföre “Anadolu Meydanı’na” diyeceklerini veya iki arkadaşın kendi arasında “Şu saatte Anadolu Meydanı’nda buluşuruz” diye randevulaşacağını mı zannediyorsunuz?
Hayır, hiçbir şey değişmeyecek; “Tandoğan’a gideceğiz” yahut “İki buçukta Tandoğan’daki yurdun önüne gel” denecek.
İstanbul’un en işlek meydanlarından olan Beyazıt’ın ismi 27 Mayıs’tan sonra “Hürriyet Meydanı”na çevrilmiş ve senelerce bu ismi taşımıştı. Ama bir kişi bile “Hürriyet Meydanı” demezdi, orası hep “Beyazıt” idi, “Hürriyet Meydanı” sadece o tarafa giden otobüslerin ve troleybüslerin üzerlerindeki yazılarda kalmıştı ve bu işgüzarlık seneler sonra neyse ki nihayet buldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketçilerin üzerinden öyle bir silindir geçti ki, Allah düşmanımı bile bu kadar rezil etmesin! 27 Mayıs 2023 | 903 Okunma Hayvanat bahçesi 18 Mayıs 2023 | 513 Okunma Postallı demokratlar 10 Mayıs 2023 | 792 Okunma Fazıl Say'ın bestelediği 100. Yıl Marşı'nın üzerinde intihalin gölgesi var! 28 Nisan 2023 | 674 Okunma Bu da benim "100. Yıl Marşı" önerim: "Çıktık açık alınla yüz yılda her savaştan" 25 Nisan 2023 | 296 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar