Susmamızı istiyorlar susturamayacaklar

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel bu hafta 'Susmamızı istiyorlar susturamayacaklar' başlıklı yazısını kaleme aldı.

2023 yılını uğurlayıp 2024 yılına merhaba diyeceğiz.

Kötü bir yıl geride kaldı, ne yazık ki daha kötüsü geliyor.

Karamsar değilim, her yurttaş gibi adım adım gelen karanlığı görüyorum.

Dünya ülkeleri gelişen teknoloji ile birlikte bir yarış içerisindeler. Her gün bir yenilik insanlığın hizmetine sunuluyor. Ne yazık ki ülkemizde ise bitmek bilmeyen gerici zihniyet iktidardan aldığı güç ile dünya ülkelerinin aksine cennet vatanı karanlığa, batağa sürüklemek için elinden geleni yapıyor.

“İktidardan aldığı güç” diyorum, bilerek söylüyorum. Zira cumhurbaşkanı çok defa tarikat ve cemaat liderlerini dergâhlarında ziyaret etti. Çok uzağa gitmeden daha geçen hafta milli eğitim bakanı, Gazi Meclis’te “Sizlerin tarikat, cemaat dediğiniz bizim sivil toplum kuruluşu dediğimiz...” dedi. Devlet kurumları göz göre göre 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi öncesinde olduğu gibi bu yapılara teslim ediliyor. Yine palazlanmalarına göz yumuluyor.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmeli” açıklamasını yaptı.

Bu sözlerin yüzde 1’i kadar sözü söyleyenler karşısında aslan kesilen, kendilerine “keskin milliyetçi” diyen kişiler ses çıkarmadı, çıkaramadı. İttifak ortakları söylüyor!

Hiçbiri birbirinden bağımsız olaylar değil. Hepsi hedeflenen amaca yönelik girişimler.

Eminim “Burası hukuk devleti, olmaz öyle şey” diyeceksiniz ama Adalet Bakanlığı ve bağlı adliyelerde yaşananlar akıllara zarar!

Gruplaşma, tarikatlar, hemşericilik aklınıza ne gelirse yaşanıyor...

Dün Gerçek Gündem haber sitesinin genç ve başarılı gazetecisi Furkan Karabay yaptığı bir haber nedeniyle gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Furkan’a emniyette ve savcılıkta sadece yaptığı haber ve haber ile bağlantılı sosyal medya paylaşımı soruldu.

Oysaki Furkan Karabay’ın yaptığı haber kamuya açık bir davanın duruşma tutanağından ibaret. Duruşma tutanağında yer alan, resmi kayıtlara geçmiş ve gizlilik kararı olmayan bilgileri yazmak nasıl suç olabilir?

Duruşma tutanağında ne yer alıyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her gördüğünüze her duyduğunuza inanmayın 07 Mayıs 2024 | 593 Okunma Kadir Mısıroğlu ölmedi yaşıyor! 04 Mayıs 2024 | 2.117 Okunma Bu tabloya kim izin verdi? 30 Nisan 2024 | 1.783 Okunma AKP’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar 27 Nisan 2024 | 1.508 Okunma Uyuşturucu milli güvenlik sorunu 23 Nisan 2024 | 164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar