Sahte belgelerle milyarlık ihaleler

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel bu hafta 'Sahte belgelerle milyarlık ihaleler' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Size emekli NATO askeri ve bir Türk iş insanının karıştığı sahteciliği anlatacağım. Ancak hikâye biraz karışık. Bahsetmem gereken ayrıntılar olmadan ne konuyu anlatabilirim ne de doğru bir bilgi vermiş olurum.

Sahte para, sahte tablo, sahte ürün günlük hayatımızda duyduğumuz rutin cümleler. Ya sahte teminat mektubu, sahte denetleme raporu, sahte iş bitirme belgesini duydunuz mu?

Şimdi tüm dünyada inşaat işleri yapan, hatta ülkemizde de projelerde yer alan bir firmadan bahsedeceğim sizlere.

Adı: Dillingham Construction International. ABD menşeli bu firma dünyanın birçok ülkesinde projeler gerçekleştirmiş. Ülkemizde de 1996-2000 yılları arasında da projeler yapmış. 

Pleasanton’a ait Dillingham adlı firma, “Chronicle Personel” yazarı Carolyn Said’in haberine göre 2003 yılında ülkesinde iflas başvurusunda bulundu. Firmanın internet sitesine göre Kuzey Amerika, Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Güney Pasifik, Avustralya ve Uzakdoğu’da ofisleri olduğunu, projeler yapmaya devam ettiğini görüyoruz. CEO olarak da ABD ordusundan emekli 30 yılı aşkın süredir Türkiye’de yaşayan Verndell H. Gildhouse görünüyor. Gildhouse, 2020 yılında bizim Türk iş insanı ile ortak bir şirket kuruyor.

İFLASTAN YENİ ŞİRKETE

2003 yılında iflas başvurusunda bulunduktan sonra 2016 yılında firmayı Verndell Gildhouse adına Sharon Merril adında bir avukat alıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her gördüğünüze her duyduğunuza inanmayın 07 Mayıs 2024 | 593 Okunma Kadir Mısıroğlu ölmedi yaşıyor! 04 Mayıs 2024 | 2.117 Okunma Bu tabloya kim izin verdi? 30 Nisan 2024 | 1.783 Okunma AKP’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar 27 Nisan 2024 | 1.508 Okunma Uyuşturucu milli güvenlik sorunu 23 Nisan 2024 | 164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar