Kim bu adamlar, kim bu baronlar?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel bu hafta 'Kim bu adamlar, kim bu baronlar?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Sıcak paranın ülkeye girişi için uygulanan politikalar, yabancı suç örgütlerinin Türkiye’ye girişini kolaylaştırıyor. Gazeteci Timur Soykan tek tek yazıyor, anlatıyor. Kırmızı bülten ile aranan çete liderleri ülkemize geliyor, geldiği yetmediği gibi burada çatışmaya katılıyor, infazlar yapıyor. Peki bu kişiler nasıl olur da bu kadar rahat ülkemize gelebiliyor?

Sorularıma cevap ararken ben de ilginç bilgilere ulaştım.

Adı: Masood Zakaria

1995 Avustralya doğumlu. Suç örgütü lideri olarak Avustralya’da aranıyordu. Interpol araması da var. Suçları ne? Suç örgütü üyeliği, cinayete teşebbüs, uyuşturucu kaçakçılığı. Zakaria, balıkçı teknesi ile Malezya’ya gidiyor, sonra Asya üzerinden Türkiye’ye ulaşıyor. Sonra İstanbul’a, ardından karayolu ile Bodrum’a gidiyor. Polis, Zakaria’nın Bodrum’a geldiği bilgisini alınca operason düzenleyerek gözaltına alıyor. Zakaria’nın yanında eşi, çocukları ve korumaları olduğu öne sürülen 10-15 kişilik bir grubun bulunduğu ortaya çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mahkemeden Terkoğlu’na özel ceza 18 Mayıs 2024 | 329 Okunma Borsada neler oluyor? 14 Mayıs 2024 | 3.136 Okunma Futbolda garip bir maç daha 11 Mayıs 2024 | 533 Okunma Her gördüğünüze her duyduğunuza inanmayın 07 Mayıs 2024 | 600 Okunma Kadir Mısıroğlu ölmedi yaşıyor! 04 Mayıs 2024 | 2.140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar