Filipinler’de yakalanan karaparacı Hintli Türk vatandaşı!

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel bu hafta 'Filipinler’de yakalanan karaparacı Hintli Türk vatandaşı!' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Her sabah uyandığımızda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmiş çete liderlerinin, uyuşturucu kaçakçılarının yakalandığını öğreniyoruz.

“İskoçlar Çetesi” diye bir çete varmış ve uyuşturucu madde imal ve ticareti yapıyormuş. Çete çökertildi.

Başka haberde “Çengel-4” operasyonu yapılıyor ve sahte alkol yakalanıyor, “Mercek-7” operasyonu yapıldı ve 787 ruhsatsız tabanca, 38 uzun namlulu tüfek dahil olmak üzere 1038 silah ele geçirildi.


“Kafes-16” operasyonunda İngiltere’nin Kuzeydoğu bölgesinde uyuşturucu madde ticareti yapan silahlı organize suç örgütü lideri Shaun Monaghan yakalanıyor.

“Kafes-15” operasyonunda ise Rusya’da faaliyet gösteren “Thieves in Law” organize suç örgütü yöneticilerinden hakkında dolandırıcılıktan mavi bülten bulunan Shamil Amırov yakalanıyor.

18 Kasım’da İstanbul Üsküdar’da ise kırmızı bülten ile aranan Hırvat uyuşturucu baronu Nenad Petrak yakalandı. 250 bin dolarlık daire satın alarak vatandaş olan Nenat Çelik ismini almış.

Peki, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alıp başka ülkelerde yakalananlar?

Bir takipçim Filipinlerde çıkan haberi gönderdi. Biri ABD’li, biri Türk iki kişinin Filipinlere giriş yapmasına izin verilmediği yazıyor.

Filipin Cumhuriyeti Ajansı Göçmenlik Bürosu konuyla ilgili 29 Kasım 2023 tarihinde yaptığı basın açıklamasını duyurdu.

Açıklama aynen şöyle: “Göçmenlik makamları, hüküm giymiş bir Amerikalı seks suçlusu ile Türk dolandırıcı olduğu iddia edilen iki kişinin, istenmeyen yabancılar oldukları gerekçesiyle sabıka kayıtları nedeniyle ülkeye girişini engelledi.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her gördüğünüze her duyduğunuza inanmayın 07 Mayıs 2024 | 539 Okunma Kadir Mısıroğlu ölmedi yaşıyor! 04 Mayıs 2024 | 2.114 Okunma Bu tabloya kim izin verdi? 30 Nisan 2024 | 1.782 Okunma AKP’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar 27 Nisan 2024 | 1.508 Okunma Uyuşturucu milli güvenlik sorunu 23 Nisan 2024 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar