Sabahattin Ali ile "ihbarcısı"!

Ölümünün üzerinden 70 yıl geçince, bu yılın ilk gününden itibaren artık “herkesin malı” haline gelen Sabahattin Ali’nin kitapları şimdi süpermarketlerde bile sıvı sabun...

Ölümünün üzerinden 70 yıl geçince, bu yılın ilk gününden itibaren artık “herkesin malı” haline gelen Sabahattin Ali’nin kitapları şimdi süpermarketlerde bile sıvı sabun, bulaşık deterjanı, zerzevat ve cümle kuru gıdayla birlikte birkaç liraya satışa çıktı.
Kelimenin tam anlamıyla “yazara hücum” var!
Siz bakmayın bazı çok bilmişlerin bu duruma burun kıvırıp, “Markette kitap olur mu?” demelerine; kitap bu satılıyor ya, kimse okumasa bile evlere giriyor; orada mutlaka bir çocuğun eli değecek, birisi sayfalarını karıştıracak, o bile yeter!

*

Büyük bir mağazanın kitap bölümünde eşelenirken birbirinden farklı birçok yayınevinin bastığı yazarın kitapları arasında rastladım ben de içinde “Oyunlar, Şiirler, Mektuplar, Yazılar, Tutanaklar” olan o ciltli kitaba. Belli ki yayıncılar, Sabahattin Ali’ye dair ne bulurlarsa kitap haline getiriyorlar, her yazdığının müşterisi var çünkü.
Aldım kitabı “Tutanaklar” bölümünü okumaya başladım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cemaziyelevvelini bilmek! 28 Mayıs 2023 | 801 Okunma Nuri Sesigüzel'in türkü söylediği yıllardı! 24 Mayıs 2023 | 577 Okunma Çehov ile Yakup Kadri ne yapmak istedi? 21 Mayıs 2023 | 828 Okunma Yaşadığım yere bahar yeni geldi! 17 Mayıs 2023 | 599 Okunma "Akıl Defteri"ne düşen hatıralar 14 Mayıs 2023 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar