Öndere borç ödemek!

Seçimlere girip ülkenin kaderine demokratik yollarla ortak olmak isteyen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarına göre kurulmuş HDP isimli bir siyasi parti var...

Bir de bu partinin Hakkâri milletvekili olarak seçilerek Meclis’e girmiş, 1999 yılında ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılarak yirmi yıldan beri hapishanede bulunan silahlı bir terör örgütünün, (PKK’nın) lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarının değiştirilmesi için beş aydan beri açlık grevi yapan ve kendisiyle birlikte bir birçok kişiyi de ölüme sürükleyen Leyla Güven adında bir temsilcisi var.

İlk bakışta çelişkili bir durum...

HDP yasal bir parti ve bu partinin bir milletvekili, neden bir terör örgütünün lideri için kendini aç bırakıp yaşam hakkından vazgeçerek ölüme terk etsin ki?

Misal CHP son seçimlerde, HDP ile hiçbir zaman ilan etmedikleri bir işbirliğine giderken, gelen eleştirileri de, “HDP yasal bir parti” argümanıyla bertaraf etmeye çalıştı.

Evet, haklılar HDP yasal bir parti!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cemaziyelevvelini bilmek! 28 Mayıs 2023 | 801 Okunma Nuri Sesigüzel'in türkü söylediği yıllardı! 24 Mayıs 2023 | 577 Okunma Çehov ile Yakup Kadri ne yapmak istedi? 21 Mayıs 2023 | 828 Okunma Yaşadığım yere bahar yeni geldi! 17 Mayıs 2023 | 599 Okunma "Akıl Defteri"ne düşen hatıralar 14 Mayıs 2023 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar