Ölümünden sonra yazılanları okumak!

Aslında biraz da bu durumdan memnundu, zira bu haberler unutulmamasını sağlıyordu.

Ölüm, en kötünün de kötülüklerini ilk anda unutturan tek şeydir.

Ne kadar nefret edersek edelim, birisi asıldığı hayat halatını bırakıp kendini sel gibi üzerine gelmekte olan sonsuzluğun büyülü boşluğuna bıraktığında o kişi bizim için “zararsız” birisidir artık, kolay kolay arkasından konuşmayız, en azından ceset henüz soğumamışken yapmayız bunu; zira ölünün arkasından konuşmak günahtır!

Bazı cenaze merasimlerinde, birkaç istisna yaşanmadı değil.

Pür kötülüğü kendine iş edinmiş, yaşarken her şeyleri kendilerine teslim edilmiş sağcı solcu demeden bütün siyasi tutsaklara “sıradan kötülüğün” en korkunç anlarını yaşatmış olan 12 Eylül dönmenin Mamak Askeri Cezaevi Müdürü Albay Raci Tetik’in cenazesi kaldırılırken bir grup ülkücü, “mekanı cehennem, ateşi bol olsun olsun” diye slogan atıp arkasından dua yerine beddua ettiler mesela.

Galiba böyle bir şey ilk defa yaşanıyordu. Nasıl bir kötülük yaşattıysa artık!

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cemaziyelevvelini bilmek! 28 Mayıs 2023 | 801 Okunma Nuri Sesigüzel'in türkü söylediği yıllardı! 24 Mayıs 2023 | 577 Okunma Çehov ile Yakup Kadri ne yapmak istedi? 21 Mayıs 2023 | 828 Okunma Yaşadığım yere bahar yeni geldi! 17 Mayıs 2023 | 599 Okunma "Akıl Defteri"ne düşen hatıralar 14 Mayıs 2023 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar