"Kütüphanesi olan bir evde doğmak" ve Jak Kamhi

"Kütüphanesi olan bir evde doğmak" deyimini ilk olarak dün toprağa verilen Jak Kamhi'nin "Hatırladıklarım" adını verdiği, 2013 yılında çıkan hatıratında okumuştum. Bendeki çağrışımları çok büyük oldu bu sözün.

“Kütüphanesi olan bir evde doğmak” deyimini ilk olarak dün toprağa verilen Jak Kamhi’nin “Hatırladıklarım” adını verdiği, 2013 yılında çıkan hatıratında okumuştum.

Bendeki çağrışımları çok büyük oldu bu sözün. Bırakın kütüphanesi olan bir evde, kütüphanesi olan bir şehirde doğmak bile benim kuşağımdan, benim doğduğum coğrafyada doğan birisi için büyük bir şanstı.

Ben o şanslılardandım, zira kütüphanesi olan bir şehirde dünyaya gelmiştim. Gerçi köyde doğmuş, orada gördüğüm tek kitap, bir muhafaza içinde evimizin duvarını süsleyen Kuran-ı Kerim’di ama okuma yazma öğrendiğimde, şehrin tek fiyakalı binası olan İl Halk Kütüphanesi’ne gidip gelmeye başladım büyük bir heyecanla.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cemaziyelevvelini bilmek! 28 Mayıs 2023 | 801 Okunma Nuri Sesigüzel'in türkü söylediği yıllardı! 24 Mayıs 2023 | 577 Okunma Çehov ile Yakup Kadri ne yapmak istedi? 21 Mayıs 2023 | 826 Okunma Yaşadığım yere bahar yeni geldi! 17 Mayıs 2023 | 599 Okunma "Akıl Defteri"ne düşen hatıralar 14 Mayıs 2023 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar