Hurşit Külter neredeydin?!

Hurşit heval... Neredeydin yahu! Seni aramadığımız yer kalmadı. Bağırdık çağırdık, sesimiz kesildi, soluğumuz bitti, pilimiz tükendi, tam dört buçuk ay boyunca senden ses çıkmadı. Birinci...

Hurşit heval...

Neredeydin yahu!

Seni aramadığımız yer kalmadı. Bağırdık çağırdık, sesimiz kesildi, soluğumuz bitti, pilimiz tükendi, tam dört buçuk ay boyunca senden ses çıkmadı. Birinci haftasından itibaren senden ses çıkmayınca, İHD hemen harekete geçti ve“Hurşit Külter nerede?” diye bir slogan geliştirdi.

Bu slogan “demokrasi güçlerinin” o kadar çok hoşuna gitti ki... Bir film, bir roman adını hatırlatıyordu onlara herhalde. Bilirsin o arkadaşlar çok romantik, yufka yürekli, duyarlı arkadaşlardır; böyledir “demokrasi güçleri” ne yaparsın, gözyaşlarıyla atıldılar meydana.

***

Tişörtler yaptılar heval!

Güzel tişörtlerdi.

“Cumartesi Anneleri”ni bilirsin, her Cumartesi Galatasaray Lisesi’nin önünde toplanırlar. Bu kez, yıllardır yürekleri sızlayan o anneleri senin için topladılar. CHP’den bir milletvekili, HDP’den Ertuğrul Kürkçü, Pervin Buldan ve Filiz Kerestecioğlu o güzelim tişörtlerden giydiler önce. Kitleye öncülük ettiler. Hepsinin endamına o tişörtler o kadar çok yakıştı ki. Kitle bir anda coştu:

“Hurşit Külter nerede?”

O slogan o kadar gür çıkmıştı ki, daha önce senin için BM’ye yapılan başvurunun merkezi New York’ta bile duyuldu sanırım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cemaziyelevvelini bilmek! 28 Mayıs 2023 | 801 Okunma Nuri Sesigüzel'in türkü söylediği yıllardı! 24 Mayıs 2023 | 577 Okunma Çehov ile Yakup Kadri ne yapmak istedi? 21 Mayıs 2023 | 826 Okunma Yaşadığım yere bahar yeni geldi! 17 Mayıs 2023 | 599 Okunma "Akıl Defteri"ne düşen hatıralar 14 Mayıs 2023 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar