Düşünce özgürlüğü bunun neresinde?

Ben bir yazarım. Hiçbir silahlı örgütle ilişkim yok. “Özyönetim olsun da halkı ben yöneteyim” demiyorum. “Memlekette diktatörlük var” diye bas bas bağırıp “proletarya...

Ben bir yazarım.

Hiçbir silahlı örgütle ilişkim yok.

“Özyönetim olsun da halkı ben yöneteyim” demiyorum.

“Memlekette diktatörlük var” diye bas bas bağırıp “proletarya diktatörlüğü” için yanıp tutuşmuyorum. Hayatım boyunca ceberut devletin insan haklarına aykırı uygulamalarıyla mücadele ettim.

Hayatımın bu kısmında da, aynı devletin yerine geçip Kürtlere hayatı zehir eden bir tedhiş örgütünün uygulamalarına karşı çıkıyorum.

Bunu da kimseyi tehdit etmeden, kimseye hakaret etmeden yazıyla, sözle yapıyorum.

***

Şimdi sadede geliyorum.

21 Haziran 2016 Salı günü PKK’nın tepe yöneticilerinden birisi olan Bese Hozat’ın bir röportajı yayınlandı Özgür Gündem Gazetesi’nde. Hani son günlerde koca koca gazetecilerin, aydınların yardımına koştuğu gazete var ya işte onda.

Kendisiyle röportaj yapan “silahlı örgüt militanı”, Hozat’a, İmralı’da yatanÖcalan’la görüşmelerin hâlâ sürüp sürmediğini soruyor.

Cevap şöyle:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cemaziyelevvelini bilmek! 28 Mayıs 2023 | 801 Okunma Nuri Sesigüzel'in türkü söylediği yıllardı! 24 Mayıs 2023 | 577 Okunma Çehov ile Yakup Kadri ne yapmak istedi? 21 Mayıs 2023 | 828 Okunma Yaşadığım yere bahar yeni geldi! 17 Mayıs 2023 | 599 Okunma "Akıl Defteri"ne düşen hatıralar 14 Mayıs 2023 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar