Çinliler birbirine benzemez!

Habertürk Gazetesi Yazarı Muhsin Kızılkaya’nın bugünkü (23.02.2022)’’ Çinliler birbirine benzemez! ‘’ başlıklı yazısı.

Attila İlhan’ın bir kitabına da isim olan “Zenciler birbirine benzemez” lafının doğru olduğunu, geçen hafta içinde Van’da görev yapan bir mektep arkadaşımın çalıştığı iş yerinde ziyaretim sırasında bana anlattığı hikayeyi dinleyinceye kadar bilmiyordum.

Ona da bir arkadaşı anlatmış.

Bir grup bürokrat resmi bir gezi için Türkiye’den Çin’e gitmiş. Çinli heyet karşılamış onları, görüşmeler yapmışlar, akşam da bir lokantada yemek eşliğinde sohbet ederlerken heyetten bir Çinli, karşılarında oturan bizim heyettekilerin uzun uzun yüzlerini inceledikten sonra yanında oturan ve bize bu hikayeyi getiren adama demiş ki:

“Hayret, uzun bir süreden beri size bakıyorum, hepiniz ne kadar çok birbirinize benziyorsunuz, oysa biz öyle değiliz, biz Çinliler hiçbirimiz birbirimize benzemiyoruz.”

İtiraf edeyim, o ana kadar bunun böyle olabileceği hiç aklıma gelmemişti, bir yaşıma daha girdim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cemaziyelevvelini bilmek! 28 Mayıs 2023 | 802 Okunma Nuri Sesigüzel'in türkü söylediği yıllardı! 24 Mayıs 2023 | 578 Okunma Çehov ile Yakup Kadri ne yapmak istedi? 21 Mayıs 2023 | 828 Okunma Yaşadığım yere bahar yeni geldi! 17 Mayıs 2023 | 601 Okunma "Akıl Defteri"ne düşen hatıralar 14 Mayıs 2023 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar