Binali Bey'in Kürtçesi Sezai Bey'i gerdi!

Öğrenim hayatı boyunca herhangi bir dönemde sınıf başkanlığı yaptı mı, nereden geldi, nasıl geldi, hangi mücadelenin hangi mihenk taşında vuruştu, hangi yangınları atlattı, hangi felaketlerden geçti bilmiyorum...

Bildiğim tek şey günün birinde HDP’nin Genel Başkanlığına Pervin Buldan’la birlikte gelip oturdu.
Sakın Selahattin Demirtaş hapishaneye girdi diye bu göreve geldiğini sanmayın; ona bu görev “tevdi” edilmişti ve her koşulda gelecekti. Geldiğinde bazı Kürtler “partimizin başına kayyum atandı” dediler!

*

Adı Sezai Temelli olan, her daim küçük dağları ben yarattım edasıyla dolaşan eski akademisyen, yeni politikacı, sözüm ona Kürt partisinin genel başkanı, geçen Salı günü grup toplantısında aynen şunları söyledi:
“Adaylardan biri Binali Bey, Diyarbakır’a gitmiş. Kampanyasını Diyarbakır’dan yapıyor nedense. ‘Kürdistan Mebusu’ demiş. Bak. Devam etmiş Kürtçe konuşmuş. Ama Diyarbakır Diyarbakır olalı böyle bir Kürtçe duymamış. Bir kişi anlamış, o da Mehdi Eker.”
Grup toplantısında bu sözleri sarf edince de, haliyle o sırada orada bulunan, hepsi “hevserok bir şaka yapsa da gülsek” diye ağzı açık bekleyen “demokrasi güçleri” hep birlikte kahkahayı bastılar.
Çünkü Sezai Bey, “Anadolu’nun bir köyüne giden klasik müzik orkestrasının ora ahalisine yaptığı eziyeti” dillendiren meşhur fıkraya inceden bir göndermede bulunmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cemaziyelevvelini bilmek! 28 Mayıs 2023 | 801 Okunma Nuri Sesigüzel'in türkü söylediği yıllardı! 24 Mayıs 2023 | 577 Okunma Çehov ile Yakup Kadri ne yapmak istedi? 21 Mayıs 2023 | 828 Okunma Yaşadığım yere bahar yeni geldi! 17 Mayıs 2023 | 599 Okunma "Akıl Defteri"ne düşen hatıralar 14 Mayıs 2023 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum