Bankası olan terör örgütü!

2010 yılının kışı olmalı. “Gülen Hareketi” adlı kitabının Türkiye’de yayınlanması vesilesiyle İstanbul’a gelen kitabın yazarı Helen Rose Ebaugh’ı basınla...

2010 yılının kışı olmalı. “Gülen Hareketi” adlı kitabının Türkiye’de yayınlanması vesilesiyle İstanbul’a gelen kitabın yazarı Helen Rose Ebaugh’ı basınla tanıştırmak üzere Yazarlar Vakfı bir toplantı tertip etmiş, beni de çağırmışlardı.

Taksim’de bir otelde yapılan toplantıya Türkiye’nin önde gelen gazeteci ve yazarları katılmıştı.

Ben de bir yer bulup oturdum. Sağ yanımda tanımadığım biri oturuyordu, onun hikâyesine sonra geleceğim.

Houston Üniversitesi öğretim üyesi olan Profesör Ebaugh, kitabının yazılış serüvenini anlatmaya başlayarak girdi söze. O gün kitap olarak çıkan “Gülen Hareketi”ni bir tez konusu olarak seçmişti.

Üniversiteye ilk başvuru yaptığında, Türkiye’de bürokrasiden iş alanına kadar her yere egemen olan bir “dini cemaati” çalışmak istediğini söylemiş, önerisi“Bizde bunlardan çok var” denilerek hemen reddedilmiş.

İkinci kez, “Bu cemaatin, dünyanın her tarafında okulları var” demiş, birkaç argüman daha eklemiş, yine reddedilmiş.

Üçüncü seferde ise aklına o zamana kadar gelmeyen bir argüman gelmiş; bu kez başvurusunu yaparken, “Bu cemaatin bankası var” demiş.

“Ne? Dini bir cemaatin bankası mı var?” demiş üniversite senatosu, “Hemen çalışmaya başla”.

Kadın işe öyle başlamış.

Sonraki serüvenini anlatırken, sağ yanımda oturan adam benimle konuşmaya başladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cemaziyelevvelini bilmek! 28 Mayıs 2023 | 801 Okunma Nuri Sesigüzel'in türkü söylediği yıllardı! 24 Mayıs 2023 | 577 Okunma Çehov ile Yakup Kadri ne yapmak istedi? 21 Mayıs 2023 | 826 Okunma Yaşadığım yere bahar yeni geldi! 17 Mayıs 2023 | 599 Okunma "Akıl Defteri"ne düşen hatıralar 14 Mayıs 2023 | 352 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar