Yürüyüşün en zor etabı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun parti gözetmeksizin başlattığı “Adalet”yürüyüşünün en zor etabına dün itibarıyla girildi. Çünkü bugüne kadar...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun parti gözetmeksizin başlattığı “Adalet”yürüyüşünün en zor etabına dün itibarıyla girildi.

Çünkü bugüne kadar güzergâh kent merkezlerinin uzağından geçiyordu, büyük bölümünde yerleşim yoktu; araziden oluşuyordu.

Kocaeli’nin geçilip İstanbul’a doğru yaklaşılmasıyla birlikte, yerleşim yerlerinden çok daha sıklıkla geçilecek; hatta gişelerden sonra sürekli olarak yerleşim merkezlerinin arasından yürünecek.

Bu da hem korteje katılımı artıracak, hem de mola yerlerinde ve yürüyüş esnasında kontrolü sağlamakta zorlanılacak.

Çünkü kent merkezlerinde bu kadar kalabalığın konaklayacağı yer bulmak imkânsız hale gelecek.

Nitekim dünkü yürüyüşün ikinci etabı da bu nedenle kesintisiz 8 km devam ettirildi.

İKİ AVANTAJ

Buna karşın CHP’nin elinde iki avantajı var.

İlki, yürüyüşe katılan kitlenin orta yaş kuşağı olması; ikincisi ise milletvekillerinin kortej kontrolünde yürüyüş süresince deneyimler edinmiş olmaları.

Yürüyüşe katılanların ağırlığının orta yaş olması, “Gençlerin katılımı düşük, CHP çınarı filiz vermez hale gelmiş” diye eleştirilebilir.

Ancak orta yaş kesimi CHP açısından önemli bir avantaj oluşturur.

Çünkü bu kesim, toplumun ötekini etkileyen sözü dinlenen en önemli parçasıdır; evladını, torununu, ebeveynini de yönlendirir.

Ayrıca birikimi olandır; evlat, ev, araba sahibidir; manevi ve maddi kaybedecek varlığı bulunan kesimdir.

Oturmuş olgunluğa eriştiği için öngörülmeyen, ani davranışlardan uzaktır; delikanlı yaş grubunun hoyrat ataklığı yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar