Yürütmede, sandıkta ve dilde birlik tamam…

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya'nın bugünkü (29.03.2022)''Yürütmede, sandıkta ve dilde birlik tamam…'' başlıklı yazısı.

GÜÇLENDİRİLMİŞ parlamenter sistem etrafında bütünleşen muhalefetteki 6 parti liderinin üçüncü buluşmasından çıkan sonucu üç başlıkta toplamak olası.

1-Sandığın güvenliğinde birlik, 2- Adayda ve sistemde birlik, 3- Söylem dilinde birlik…

Yasamada ise bugünden karar almak yerine zamanı gelince birliğin modeline karar verilmesi üzerinde mutabakata varılmış…

DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirisinin satır aralarında da bunu görmek olasıydı…

İlk zirvede oturma düzeninden, konuların ele alınış biçimine kadar birçok soru işareti vardı.

Oturma düzenine ilişkin sorun, tek kadın olan İYİ Parti Lideri Akşener’e eşitler arasında öncelik verilmesiyle aşılmıştı.

Millet İttifakı'nın adının değişmesine yönelik diğer liderlerden gelen talepler de çoğunluğun tercihi kapsamında devre dışı kalmıştı.

Kurulan komisyonun hazırladığı güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin yol haritası benimsenmiş ve ikinci zirvede de liderler imza altına alarak kamuoyuna açıklamıştı.

SİYASİ MÜDENDİSLİĞE KARŞI SANDIK GÜVENLİĞİ

DEVA Partisi ev sahipliğinde gerçekleşen önceki akşamki zirvede de liderler birbirine saygıyı eksik etmemiş.

Oturma düzeninde ise bu kez bir yöntem belirlenmeden, dileyen dilediği şekilde oturmuş.DEVA Genel Merkezi’nde gerçekleşen, Bilkent Otel’den gelen garsonların servis ettiği yemekte mercimek çorba, zeytinyağlılar, tandır, içli köfte, pastırmalı börek ve tatlı olarak da baklava sunulmuş.

Zirvede liderler yemek sırasında AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan Siyasi Partiler ve Seçim kanunları değişikliği üzerinde durmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar