"Yerel" ile "Genel" yarışı

Seçimin aksının ekonomi üzerine oturacağı belli oldu. Muhalefet propagandanın ana eksenine ekonomik krizi koyarak yerelde hizmeti öne çıkarmayı hedeflerken iktidar yerel seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimi...

Seçimin aksının ekonomi üzerine oturacağı belli oldu.

Muhalefet propagandanın ana eksenine ekonomik krizi koyarak yerelde hizmeti öne çıkarmayı hedeflerken iktidar yerel seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimi havasına sokup Türkiye’nin tamamında genel seçim atmosferine çevirmekte kararlı.

Hatta yerel seçimi yeni geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet; başkanlık sisteminin bir güvenoyu haline getirme hedefinde…

AK Parti’nin oluşturduğu, bir anda 1.5 milyon parti yöneticisine ulaşmayı amaçlayan dijital alt yapı da bunun en iyi göstergesi…

Yerelin de kontrol edildiği ancak ana aksının Türkiye’nin tümüne aynı anda yaygınlaştığı bir model geliştirmek.

Hem son dönemde geliştirilen söylem modeli hem Cumhur İttifakı'nın sağladığı zemin, adayları yerinde önceleyen, ancak bütününü Türkiye geneline yayan bir propaganda zemininde geçeceğini gösteriyor.

AK Parti geçmiş yerel seçimlerde de benzer taktik uygulamış ve seçimi “Erdoğan’ın liderliği, iktidarın desteği ve istikrar” odağına oturtmuştu.

Benzer bir sürecin bu seçimde de uygulanma ihtimali yüksek görünüyor…

İMAMOĞLU’NUN 5 MADDESİ

Muhalefet açısından ise tam tersine genel seçim havasındaki polemiklere dahil olmak yerine yerel adaylarını öne çıkaran ve seçimi onların projeleriyle bütünleştiren bir propaganda zeminini belirlemiş durumda.

Nitekim CHP lideri Kılıçdaroğlu da bir süre önce yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile seçim döneminde polemiğe girmeme kararını açıklamıştı.

CHP yerel seçim propaganda modelinin ilk örneğini de dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu tanıtım töreninde gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar