Yeni sandık işbirliği alanı: Parti birliklerinin ittifakı

Erken seçimin bu yıl olma ihtimalinin bulunmadığını iki gündür nedenleriyle yazıyorum.Zaten muhalefetin de mevcut durumda erken seçim talebinde bulunma olanağı yok.Çünkü koşullar için de iktidarın bileğini bükecek nitelikte değil.Ayrıca unutulmamalı ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli istemeden de seçim olma ihtimali yok.

Her ikisinin de Cumhur İttifakı'na bu denli bağlı olduğu bir zeminde kopmalarını da kimse beklemesin.Çünkü MHP'nin ittifaktan ayrılması halinde, gidebileceği yeni işbirliği alanı yaratacağı partiler yok...Benzer şekilde AK Parti'nin de parlamentoda MHP'nin varlığına ihtiyacı çok...Bundan dolayı ittifak sisteminin kalkacağını sanan yanılır...Çünkü muhalefet de bundan hoşnut; Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimde ittifak sisteminin kaymağını muhalefet yedi.SP ile işbirliği mütedeyyin muhafazakar seçmenin oy vermesini kolaylaştırırken, HDP işbirliği de Kürt seçmenin ülkücü/milliyetçi kökten gelen Ekrem İmamoğlu'na, bazı yerlerde de İYİ Parti'ye tereddütsüz oy vermesini sağladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 470 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar