Torun: Verginin daha fazlasını verdim…

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon Dolar bağış ile gündeme gelen Torunlar Holding'in sahiplerinden Mehmet Torun'u yakın süre önce başka bir nedenle tanıdım.

Bir Ankaralı olarak kartlı doğalgaz alımlarına getirilen zamla ilgiliydi o günkü sohbetimizin nedeni.

Ben, "Önceden size ödeme yapıp sizin sınırladığınız oranda doğalgazı parasını verip almışım, ama siz bana gelen zammı yüklüyorsunuz" dediğimde, sakin bir şekilde bunun gerekçesini anlatmıştı.

"Ben de Botaş'tan aynı şekilde alıyorum" yanıtını vermişti.

Kızılay olayı ortaya çıkınca arayıp konuşmak isteyip istemediğini sordum, yazmamak kaydıyla uzun uzadıya meseleyi anlattı.Bunun bir vergi kaçırma olmadığı gibi, Kızılay Genel Başkanı'nın iddia ettiği şekliyle "vergiden kaçınma olayı" durumu yaratmadığını da belirtti.

Sonunda önceki gece yarısı, biraz da televizyonların yayınlarının etkisinde kalmış olacak ki bugün sabah itibarıyla buluşmayı önerdi.Sabah bir işi çıktığı için görüşmemizi Cuma namazı sonrasına öteledik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar