Tazelenme dönemi

BENZER sürece 6 yıl kadar önce de tanıklık edildi... Siyasi partiler öngörülmedik şekilde o dönemde de ardı ardına kurultaylarını gerçekleştirdi ve kadrolarda yenilenme yaşadı. Bu dönem de benzer...

BENZER sürece 6 yıl kadar önce de tanıklık edildi...

Siyasi partiler öngörülmedik şekilde o dönemde de ardı ardına kurultaylarını gerçekleştirdi ve kadrolarda yenilenme yaşadı.

Bu dönem de benzer süreç yaşanıyor.

Tek farkı, yeni bir siyasi partinin de politik hayata atılmak için hazırlık yapıyor olması...

Tüzük ve program yazımları süren Meral Akşener ve arkadaşlarının yeni kuracağı partinin doğum tarihi olarak da ekim sonu gösteriliyor.

Akşener’in yanında aktif yer alan Müsavat Dervişoğlu, “Herkesin kendinden bir şey bulacağı, etrafında toplanılacak bir parti”hedeflediklerini söyledi.

Anayasa değişikliği sonrası yeni sistemde partilerin değil, kişilerin önem kazandığını anımsattığımda, “Partiye her zaman ihtiyaç var; Akşener de bizim Cumhurbaşkanı adayımız” dedi. Görünen o ki kurucular kurulunda, milletvekillerinin yanı sıra Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi’nin de aralarında bulunduğu MHP kökenliler ile merkez sağ ve sol partilerde görev almış isimler olacak.

“İlkeler çerçevesinde siyaset” yapmak isteyen her kesimin kendini bulacağı bir parti hedefleniyor.

Yani ideoloji partisi olmayacak.

Ancak böyle bir yapının başarısı ara dönemler sonrası için geçerlidir ki ANAP böyle bir dönemi yakaladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar