Taşınan seçmen kaybettiriyor

Hemen her sandıkta vazgeçilmez gerçek olarak karşımızda…Tanıdık veya yakınları bir bölgeden muhtar, belediye meclisi veya belediye başkan adayı olanlar, katkı vermek için seçmen...

Hemen her sandıkta vazgeçilmez gerçek olarak karşımızda…

Tanıdık veya yakınları bir bölgeden muhtar, belediye meclisi veya belediye başkan adayı olanlar, katkı vermek için seçmen kütüğünü o bölgeye taşıyor.

Bunun için çok büyük zahmete de gerek yok, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’ne gidilip, değişiklik yapılmak istenilen yerde adres bildirmek, bir de elektrik veya su faturası fotokopisi göstermek yeterli.

Hatta bazen buna da gerek duyulmadı…

Son dönem örneklerinde de rastlandığı gibi 4 katlı apartmanın olmayan 5’inci katındaki dairelere seçmen yazılmasından, bir evde yüzlerce kişinin gösterilmesine kadar birçok olayla karşılaşıldı.

BÜYÜKŞEHİR KAYGISI

Bütün bunların ortaya serilmesine de YSK’nın, 4 Ocak’ta başlayıp 17 Ocak’a kadar devam edecek, seçmen kütüklerini askıya çıkarması neden oldu.

Aktarıldığına göre son dönem seçmen kaydını bir başka bölgeye aktarmak için başvuranların sayısı ciddi oranda artmış.

Konuyla ilgili bir hakim dünkü sohbetimizde başvurular artınca fotokopisi üzerinden işlem yaptıkları elektrik su faturalarının aslını istemeye başladıklarını belirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar