Siyasetin kırılgan haftası…

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya'nın bugünkü (09.11.2022)''Siyasetin kırılgan haftası…'' başlıklı yazısı.

ANAYASA’da başörtüsü ve aile ile ilgili iki maddelik değişiklik ile ilgili olarak siyasetin tarafları tutumunu kesinleştirdi.

Buna göre, her hal ve şartta AK Parti metni getirip TBMM Genel Kurulu’nda oylatma konusunda ısrarlı.

MHP de daha önce üzerinde uzlaşı sağlanan metne tam destek vermekte kararlı.

Muhalefet ise özünde birlikte ama nüansta birbirinden ayrışık duruyor.

Destek vermeleri halinde 400 oy aşılarak referandumsuz çözümün sağlanması mümkün olan iki parti var; CHP ve HDP…

Diğer partilerin bir araya gelse ve tam desteğini gösterse dahi referandumsuz çözüm çıkmıyor; 400 rakamına ulaşılamıyor.

CHP KARARLI

CHP baştan koyduğu tavrından geri atmama konusundaki kararlılığını koruyor; Anayasa değişikliğinin hiçbir aşamasında bulunmama tutumunu sürdürüyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da dünkü sohbetimizde tutumlarında bir değişikliğin söz konusu olmayacağının altını çizip ekledi:

“Başörtüsü ile ilgili bir kanun getirdik, bunu rest unsuru yapıp karşısına Anayasa değişikliği ile çıkmaya, yanına da aile ve LBGT gibi maddeyi eklemeye kalktı. Bu tutumu dahi başörtüsü konusundaki samimiyetinin derecesini gösteriyor. Biz yokuz…”

Hemen belirteyim, CHP içinde de ekonomi ile ilgili bu denli olumsuzluklar arasında başörtüsü konusunun neden getirilip böyle bir tartışma içine girildiğine anlam veremeyen sayısı oldukça fazla.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar