Sayımın yarattıkları

İstanbul ve Ankara sandıklarının yeniden sayımı, tek başına oyların gerçeğini ortaya çıkarmadı. Partilere de kendi gerçeğini göstermeye aracılık etti. Nasıl ki fasulye deyince pilav, cacık, turşuyu akla getirir; oy sayımı da düşünsel ardılda var olan birçok birikimi ortaya döktü...

Öncelikle iktidarda olanın da güvenliğinden sorumlu olduğu sandıkta haksızlığa uğrama iddiasında bulunabileceğini gösterdi.

İktidardan devam edersek…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, parti kadroları konusunda ne denli haklı olduğunu bir daha kanıtladı…

CEVALLİYETİ TÜKETTİ

“Yerelin Sandığı” dizi yazısı için çıktığım Anadolu seçim turunda bunu birçok yerde görmüş, hatta AK Parti’nin bazı il başkanları ve tesadüf eseri sahada karşılaşıp sohbet ettiğim Genel Başkan yardımcılarından bazılarıyla da paylaşmıştım.

“İktidar rehavetinin, parti kadrolarındaki cevvaliyeti, davasına canhıraş sahiplenmedeki gayretkeşliği tükettiğini” tespit etmiştim.

Bu gözlememim, gözetmen ve parti görevlilerinin sandık başında vazifelerini layıkıyla yapmamasıyla da ispatlanmış durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 469 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 105 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 446 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar