Rostov Hastanesi camındaki liste…

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya'nın bugünkü (24.03.2022)''Rostov Hastanesi camındaki liste…'' başlıklı yazısı.

NATO’nun bugün yapılacak olağanüstü liderler zirvesinden Ukrayna'yı üye yapma veya asker gönderme gibi bir kararın çıkması muhtemel görünmüyor.

Toplantının amacı geçen ay Bakanlar düzeyinde yapılan toplantıda alınan kararların en üst düzeyde onaylanması ve Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya karşı kararlı duruşu liderlerin de sürdürdüğünü göstermek.

Rusya’nın saldırgan ülke olduğunu, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne sahip çıkılacağını, üye bir ülkeye saldırması halinde NATO ülkelerinin birlikte karşı duracağı mesajını teyid etmek.

Bunun ötesinde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin interaktif bağlantı ile yapacağı konuşmada da talep edeceği hava sahasını kapatma gibi bir eylem kararının çıkması da muhtemel görünmüyor.

Daha çok Ukrayna’ya desteğin devamı, sınır ülkelere de güven verilmesinin amaçlandığı bir zirve olması bekleniyor.

Bu arada NATO üyeleri arasındaki pürüzlerin giderilmesi için de temas etme olanağı yaratmak.

NÜKLEER TEHDİT Mİ?

NATO üzerine uzmanlardan dinlediğimin özeti bundan ibaret...

Rusya’nın da bu toplantıdan daha fazlası çıkarsa tutumunun ne olacağına ilişkin karşı mesaj da zaten kısa süre önce geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Putin'in Rusya'ya karşı, “varoluşsal tehdit” görmesi halinde, “Nükleer silah kullanmaya başvurabileceğini” dile getirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar