Rakka sonrası anlaşmaları

Meselenin bu noktaya varacağı, Rakka ile Deyrizor konusunda iki süper gücün vardığı anlaşmada belliydi. Çünkü taraflar sınırlarında varabilecekleri son noktaya ulaştı; yeni bir aşama...

Meselenin bu noktaya varacağı, Rakka ile Deyrizor konusunda iki süper gücün vardığı anlaşmada belliydi. Çünkü taraflar sınırlarında varabilecekleri son noktaya ulaştı; yeni bir aşama gerekiyordu.

Sürecin uzlaşılan zeminde ilerleme olasılığını ise dışlanmış bölge ülkelerinin hangi oranda birlikte karşı duracakları belirleyecek.

Sözünü ettiğim, ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putinarasında Vietnam’da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) toplantısında Suriye konusunda vardıkları uzlaşı.

Buna karşı bölgedeki diğer aktörlerin alacakları tavır.

Örneğin, “Suriyeli tüm taraflara Cenevre’deki siyasi sürece aktif olarak katılma” çağrısı yapan maddeye Türkiye ve İran’ın direnişi nasıl sonuç getirecek?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar