'Nerede konuşacağım, evde değil herhalde!'

ADALET Yürüyüşü ve Maltepe mitinginden bu tarafa görmemiştim. Şunu belirteyim, özgüveni çok daha yükselmiş, kararlılığı artmış. TBMM’deki odasında sohbet ederken CHP Lideri Kemal...

ADALET Yürüyüşü ve Maltepe mitinginden bu tarafa görmemiştim.

Şunu belirteyim, özgüveni çok daha yükselmiş, kararlılığı artmış.

TBMM’deki odasında sohbet ederken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğluyürüyüş sonrasına ilişkin bazı ilginç detaylar aktardı.

Örneğin, evindeki uzun koridorda telefon görüşmelerini yaparken yürüyüşe devam ediyormuş.

Karavanda geçen 25 günün ardından evdeki yatak da çok rahat gelmiş.

Bir de yürüyüş sonrası otomobil ile aynı yolu geri dönerken, “Bu kadar yolu ben nasıl yürümüşüm?” diye hayret etmiş.

Sonrasında günlük siyasete döndük, sorularımızı sıraladık.

“Sokak eylemleri devam edecek” dediğini anımsatıp yeni eylem modelini sorduk; yanıtı şöyle oldu:

“Eğer parlamentoda sizin konuşmanıza imkân verilmez ise söz hakkınız kısıtlanırsa bunu kullanacağınız bir yer lazım. Nerede konuşacağım ben; evde konuşmayacağım herhalde. Bir yerde konuşmam lazım, anlatmam lazım. O nedenle İçtüzük çalışmasını, muhalefetin söz hakkının kısıtlanmasını doğru bulmuyorum.”

Yapacakları eylemlerin “toplumsal destek bulmasının şart olduğunu”belirtti, eylem öncesi bunu ölçerek hareket edeceklerini belirtip ekledi:

“Ben şunu görüyorum Türkiye süratle bir monarşiye doğru kayıyor. Ne Meclis Başkanı’nın ne Başbakan’ın ne de başka birinin herhangi bir iradesi yok.”

İktidar çevrelerinin kendisini FETÖ ile ilişkilendirerek “kriminal hale getirme” çabasında olduklarına vurgu yapıp devam etti: “Ben kendilerini uyarmak isterim, bu yol benim susturulacağım bir yol değil. Konuşmamı istemiyorsanız demokrasiyi süratle getireceksiniz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar