Muhabbet var ama ittifak yok

Peki bu söz SP’nin parlamenter sistem savunuculuğundan vazgeçebileceği anlamına mı geliyor ?

BAŞLIKTAKİ söz Saadet Partisi’nin etkin bir siyasetçisine ait…

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 2 saati aşkın süre görüşünce ister istemez Ankara kulisleri de nasıl bir sonucun çıktığına odaklandı.

Özellikle de SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatının ardından gerçekleşmesi ve görüşme talebinin Karamollaoğlu’undan gelmesi merakı öne çıkardı.

Ancak SP kanadından aktarıldığına göre görüşme karşılıklı olarak meselelere bakışın ortaya konulduğu bir zeminde gerçekleşmiş.

MAHSURLARINI SIRALADI”

Karamollaoğlu, daha önce ziyaret ettiği siyasi parti liderlerine de aktardığı gibi başkanlık sisteminin getirdiği mahsurları sıralamış, olması gereken denge denetleme sistemini ortadan kaldırdığına vurgu yapmış.

Yasama ve yargının bu sistemdeki işlerliğinde gördüğü sorunları aktarmış…

Hak, adalet kavramlarına olan etkisinden söz etmiş.

Buna karşılık Erdoğan, başkanlık sisteminin karar alma süreçlerinin hızlanması ve devletin işleyişinin daha dinamik bir hale gelmesine sağladığı olumlu katkıya işaret etmiş.

Son dönem yaşananlar da kaçınılmaz olarak görüşmenin gündeminde yerini bulmuş.

...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 580 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar